Üdv!
Én nem tudom ellenőrizni mert évek óta nincs MsOffice a gépemen és nem is lesz.
Azért egy ingyenes WordViewert, ExcelViewert, PowerPointViewert érdemes letölteni MS-éktől, mert tudod vele ellenőrizni, hogy is fog kinézni az OOoban szerkesztett dokumentum az MS applikációk környezetében.
ezért az lenne az üdvözítő ha törölhetném a makrókat. Próbáltam de nem megy. A hozzáférési jogokkal van gond?
Tudsz ide feltölteni egy mintafájlt? Így nehéz megmondani, hogy jelszóvédett-e a makró, vagy te nem tudod pontosan, mit is kéne csinálni...
Gyakran kapok .doc form. szövegeket javításra, melyekben makrók vannak. Ezeket OO-ban javítom .odt form.-ban és úgy is küldöm tovább. Nálam a makrók tiltva vannak, ezért nem okoznak gondot. (csak minden indításkor megjelenik az OO figyelmeztető szövege) Viszont ahová küldöm ott újra .doc-ba konvertálják és - állítólag - a makrók szétk..ják a formázásokat, a képek elcsúsznak stb.
A szétcsúszás - a céges tapasztalataim szerint - megtörténhet makrók nélkül is, az OOo-MSO formátumok között, sőt nem egyszer megtörtént már "régebbi MSO"- "újabb MSO" formátumok között is csak és kizárólag az MS programjaival szerkesztve.
A lehető legrosszabb kombináció az, amikor felváltva különböző verziószámú, de azonos gyártmányú; vagy különböző fajtájú szerkesztő programmal szerkesztenek egy adott dokumentumot, oda-vissza konvertálgatják. Szinte biztosan elő fog fordulni előbb-utóbb ilyen, vagy hasonló hiba!