.doc makrók törlése

Szövegszerkesztő
góbé
Önkéntesek

.doc makrók törlése

Hozzászólás Szerző: góbé »

Helló!
Gyakran kapok .doc form. szövegeket javításra, melyekben makrók vannak. Ezeket OO-ban javítom .odt form.-ban és úgy is küldöm tovább. Nálam a makrók tiltva vannak, ezért nem okoznak gondot. (csak minden indításkor megjelenik az OO figyelmeztető szövege) Viszont ahová küldöm ott újra .doc-ba konvertálják és - állítólag - a makrók szétk..ják a formázásokat, a képek elcsúsznak stb. Én nem tudom ellenőrizni mert évek óta nincs MsOffice a gépemen és nem is lesz. ;)
Nem fogom .doc-ba konvertálni sem és úgy küldeni el, ezért az lenne az üdvözítő ha törölhetném a makrókat. Próbáltam de nem megy. A hozzáférési jogokkal van gond?
Előre is köszönöm a segítséget.
go'be'
Apache OpenOffice 4.1.1, Windows 7,
Zizi64
Globális moderátorok

Re: .doc makrók törlése

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!
Én nem tudom ellenőrizni mert évek óta nincs MsOffice a gépemen és nem is lesz. ;)
Azért egy ingyenes WordViewert, ExcelViewert, PowerPointViewert érdemes letölteni MS-éktől, mert tudod vele ellenőrizni, hogy is fog kinézni az OOoban szerkesztett dokumentum az MS applikációk környezetében.
ezért az lenne az üdvözítő ha törölhetném a makrókat. Próbáltam de nem megy. A hozzáférési jogokkal van gond?
Tudsz ide feltölteni egy mintafájlt? Így nehéz megmondani, hogy jelszóvédett-e a makró, vagy te nem tudod pontosan, mit is kéne csinálni...
Gyakran kapok .doc form. szövegeket javításra, melyekben makrók vannak. Ezeket OO-ban javítom .odt form.-ban és úgy is küldöm tovább. Nálam a makrók tiltva vannak, ezért nem okoznak gondot. (csak minden indításkor megjelenik az OO figyelmeztető szövege) Viszont ahová küldöm ott újra .doc-ba konvertálják és - állítólag - a makrók szétk..ják a formázásokat, a képek elcsúsznak stb.
A szétcsúszás - a céges tapasztalataim szerint - megtörténhet makrók nélkül is, az OOo-MSO formátumok között, sőt nem egyszer megtörtént már "régebbi MSO"- "újabb MSO" formátumok között is csak és kizárólag az MS programjaival szerkesztve.
A lehető legrosszabb kombináció az, amikor felváltva különböző verziószámú, de azonos gyártmányú; vagy különböző fajtájú szerkesztő programmal szerkesztenek egy adott dokumentumot, oda-vissza konvertálgatják. Szinte biztosan elő fog fordulni előbb-utóbb ilyen, vagy hasonló hiba!
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
r4zoli
Site Admin

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Az Eszközök>Beállítások>Megnyitás és mentés>VBA-beállítások alatt tudsz átállítani dolgokat, ott próbálkozz.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
góbé
Önkéntesek

r4zoli írta:Az Eszközök>Beállítások>Megnyitás és mentés>VBA-beállítások alatt tudsz átállítani dolgokat, ott próbálkozz.
kikapcsoltam a Basic-kód betöltését :)
nem tapasztaltam semmi hatást :(
az Eszközök-Makrók-M. rendezése-ben megjelennek:
- OOoBasic- itt nincs Törlés de ha a Szervezőre katt. akkor ott néhány makrót enged törölni
- Python - ? semmit nem enged matatni
- BeanShell - van Törlés, még azt is megkérdi, hogy csakugyaan? mondom hápersze és erre közli, hogy az objektum nem törölhető. :)
- JavaScript - u.a. mint f.
Persze mindenütt csak az illető doksi nevét viselő makrókat próbáltam törölni.
NNa mind1. Szóltam a "forrásnak", hogy irtsa ki a makróit mielőtt tovább küldi.
Kössz. az eddigieket.
Zizi64
Globális moderátorok

Üdv!
- OOoBasic- itt nincs Törlés de ha a Szervezőre katt. akkor ott néhány makrót enged törölni
Úgy tudom, MS-éknél csak VBA van (amikor utoljára használtam, még csak az volt), tehát a Python - BeanShell -
- JavaScript szerkesztőben nem nagyon lesz mit törölnöd.

Egy mintafájl alapján még mindig többet tudnánk segíteni!
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
góbé
Önkéntesek

Zizi64 írta: Úgy tudom, MS-éknél csak VBA van (amikor utoljára használtam, még csak az volt), tehát a Python - BeanShell -
- JavaScript szerkesztőben nem nagyon lesz mit törölnöd.
Mindeniknél kiírja: Saját makrók, OO makrók, XY makrók (XY a doksi neve) és van mikor egyik-másik üres.
Zizi64 írta:Egy mintafájl alapján még mindig többet tudnánk segíteni!
Éppen mintafájlt kerestem és a köv. vettem észre. Az eredetileg kapott, zippelt anyagból kimásolva a .doc-ot és megnyitva azt, az OO NEM JELEZ MAKRÓKAT! Konvertálva odt-be, még mindig nem jelez makrót. :shock:
Persze MOST ki van kapcsolva a BASIC-kód betöltése. :)
Ezexerint most az a kérdés, hogy ha pár héttel ezelőtt ez a "Basic-kód" betöltődött és vele a makrók, akkor most meglehetne-e szabadulni tőlük?
Legfeljebb eldobom a megmakrósodott anyagot és újra kezdem a javítást. :(
Üdv. és köszi!
Zizi64
Globális moderátorok

Mindeniknél kiírja: Saját makrók, OO makrók, XY makrók (XY a doksi neve) és van mikor egyik-másik üres.
Lehetőleg a nehezen megírt "Saját makrók"-at és az OO beépített makróit ne töröld le! Ezek nem a dokumentumban vannak , hanem részei(vé váltak) az OOo programcsomagnak. Ezek nem visítanak dokumentum betöltéskor, hogy "jaj makró van a dokumentumban!", mert azok NEM a dokumentumban vannak, hanem a program jól elrejtett részeiben.

Neked csak az "XY" makróival kell foglalkoznod. Azon belül is találhatsz több "modul"-t azok tárolják a dokumentumba "ágyazott" makrók egy-egy csoportjának a kódját. A kódot, vagy magát a tároló modult kell letörölnöd - már ha azok tényleg hibát okoznak...
Válasz küldése