Helló!
Segítséget szeretnék kérni a diagram formázásához. Ha túl hosszú az X tengely címkéje és azt megtöröm a cellában, akkor minden esetben balra igazított lesz. Ez esztétikailag elég csúnyán néz ki, holott szerintem a következőképpen nézne ki jól:
-sáv diagram esetében vagy sorkizárt vagy jobbra igazított;
-oszlop diagram esetében középre igazított lenne a legjobb.
Van erre valami formázási lehetőség? (Sajnos a cellán belüli formázás már nem jelenik meg a diagramban.)
Minden kiadásban kerestem, de nem találtam eddig.
Előre is köszönöm a segítséget!
X tengely címke középre vagy jobbra igazítása, hogyan?
- gyarakilaszlo
- Kapcsolat:
X tengely címke középre vagy jobbra igazítása, hogyan?
LibreOffice 4.3.5.2 Ubuntu 14.04
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: X tengely címke középre vagy jobbra igazítása, hogyan?
Nem értek valamit:Ha túl hosszú az X tengely címkéje és azt megtöröm a cellában, akkor minden esetben balra igazított lesz.
A cellában lesz balra igazított? Már miért kellene csak és kizárólag balra igazítottnak lennie?
Vagy a Grafikonon lesz balra igazított? Egyáltalán hogyan hivatkoztál cellára az x tengely felirata esetében?
Én csak a kategória feliratot ismerem csak olyannak, hogy a cellából hozza a tartalmat, de az képes a formázást (annak legtöbb tulajdonságát) is hozni. Úgy látom, a középre igazítást éppen nem. (Meg egyebeket sem.)
Az x tengely felirata nálam viszont a grafikonon történő kézi sortörés esetén (ENTER, vagy SHIFT-ENTER - mindkettővel megtörténik, de különbséget nem látok) középre igazított lesz!
Aztán ezen kívül elfordíthatom, betűtípust válthatok, stb., de jobbra-balra igazítás opciót én se látok...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
- gyarakilaszlo
- Kapcsolat:
Kedves Zizi64!
Valóban a Kategóriákról van szó, viszont a tengely formázásánál már "Címke"-ként szerepel. Mellékelek egy példafájlt és egy képernyőképet is.
A mellékelt diagramban az alsó sor az, ami nem tetszik, mert ott jobbra igazított kellene nekem. Az oszlopdiagram esetében pedig középre igazított lenne megfelelő.
Azt hogy csinálod, hogy: "Az x tengely felirata nálam viszont a grafikonon történő kézi sortörés esetén (ENTER, vagy SHIFT-ENTER - mindkettővel megtörténik,"?
Én nem tudok (vagy nem tudom, hogyan kell) kézi sortörést beiktatni.
Előre is köszönöm!
Valóban a Kategóriákról van szó, viszont a tengely formázásánál már "Címke"-ként szerepel. Mellékelek egy példafájlt és egy képernyőképet is.
Azt hogy csinálod, hogy: "Az x tengely felirata nálam viszont a grafikonon történő kézi sortörés esetén (ENTER, vagy SHIFT-ENTER - mindkettővel megtörténik,"?
Én nem tudok (vagy nem tudom, hogyan kell) kézi sortörést beiktatni.
Előre is köszönöm!
- Csatolmányok
-
- diagram.ods
- (20.21 KiB) Letöltve 182 alkalommal.
LibreOffice 4.3.5.2 Ubuntu 14.04
- Zizi64
- Globális moderátorok
Akkor félreértettelek."Az x tengely felirata nálam viszont a grafikonon történő kézi sortörés esetén (ENTER, vagy SHIFT-ENTER - mindkettővel megtörténik,"?
Én az x tengely azonosító feliratára gondoltam: "Ez az x tengely". (vagy ide szokás a mértékegységet írni, ha valaki mérnöki egységeket ábrázol a tengelyen.)
Sok sikert!