X tengely címke középre vagy jobbra igazítása, hogyan?

Táblázatkezelő
gyarakilaszlo
Kapcsolat:

X tengely címke középre vagy jobbra igazítása, hogyan?

Hozzászólás Szerző: gyarakilaszlo »

Helló!
Segítséget szeretnék kérni a diagram formázásához. Ha túl hosszú az X tengely címkéje és azt megtöröm a cellában, akkor minden esetben balra igazított lesz. Ez esztétikailag elég csúnyán néz ki, holott szerintem a következőképpen nézne ki jól:

-sáv diagram esetében vagy sorkizárt vagy jobbra igazított;
-oszlop diagram esetében középre igazított lenne a legjobb.

Van erre valami formázási lehetőség? (Sajnos a cellán belüli formázás már nem jelenik meg a diagramban.)
Minden kiadásban kerestem, de nem találtam eddig.

Előre is köszönöm a segítséget!
LibreOffice 4.3.5.2 Ubuntu 14.04
Zizi64
Globális moderátorok

Re: X tengely címke középre vagy jobbra igazítása, hogyan?

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Ha túl hosszú az X tengely címkéje és azt megtöröm a cellában, akkor minden esetben balra igazított lesz.
Nem értek valamit:
A cellában lesz balra igazított? Már miért kellene csak és kizárólag balra igazítottnak lennie?
Vagy a Grafikonon lesz balra igazított? Egyáltalán hogyan hivatkoztál cellára az x tengely felirata esetében?
Én csak a kategória feliratot ismerem csak olyannak, hogy a cellából hozza a tartalmat, de az képes a formázást (annak legtöbb tulajdonságát) is hozni. Úgy látom, a középre igazítást éppen nem. (Meg egyebeket sem.)

Az x tengely felirata nálam viszont a grafikonon történő kézi sortörés esetén (ENTER, vagy SHIFT-ENTER - mindkettővel megtörténik, de különbséget nem látok) középre igazított lesz!
Aztán ezen kívül elfordíthatom, betűtípust válthatok, stb., de jobbra-balra igazítás opciót én se látok...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
gyarakilaszlo
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: gyarakilaszlo »

Kedves Zizi64!

Valóban a Kategóriákról van szó, viszont a tengely formázásánál már "Címke"-ként szerepel. Mellékelek egy példafájlt és egy képernyőképet is.Kép A mellékelt diagramban az alsó sor az, ami nem tetszik, mert ott jobbra igazított kellene nekem. Az oszlopdiagram esetében pedig középre igazított lenne megfelelő.

Azt hogy csinálod, hogy: "Az x tengely felirata nálam viszont a grafikonon történő kézi sortörés esetén (ENTER, vagy SHIFT-ENTER - mindkettővel megtörténik,"?

Én nem tudok (vagy nem tudom, hogyan kell) kézi sortörést beiktatni.

Előre is köszönöm!
Csatolmányok
diagram.ods
(20.21 KiB) Letöltve 182 alkalommal.
LibreOffice 4.3.5.2 Ubuntu 14.04
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

"Az x tengely felirata nálam viszont a grafikonon történő kézi sortörés esetén (ENTER, vagy SHIFT-ENTER - mindkettővel megtörténik,"?
Akkor félreértettelek.
Én az x tengely azonosító feliratára gondoltam: "Ez az x tengely". (vagy ide szokás a mértékegységet írni, ha valaki mérnöki egységeket ábrázol a tengelyen.)
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Válasz küldése