Konvertálás

Általában minden ami máshova nem fér
g.gergely2

Konvertálás

Hozzászólás Szerző: g.gergely2 »

Üdv Mindenkinek!

Remekül használom az elkészült dokumentumoknál a Pdf-re történő átalakítást, de a mostani helyzetben fordítva kellene működnie.
A helyzet a következő. Adott egy idegennyelvű számla ami adott esetben egy teljes oldalnyi szöveg. Hogyan tudom beszkennelés után olyan formába hozni, hogy a teljes szöveget be tudjam másolni egy szöveg fordítóba?
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv
GG
LibreOffice 3 az Ubuntu 11.04-en
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Konvertálás

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!
Hogyan tudom beszkennelés után olyan formába hozni, hogy a teljes szöveget be tudjam másolni egy szöveg fordítóba?
Ha a szkenneredhez van OCR programod, akkor azzal többé-kevésbé fel lehet ismertetni a betűket... Az a program valamiféle szövegformátumba ment. Azt közvetlenül tudod használni a fordítóprogramodban.

Ha képként szkenneled be (lehet az akár .pdf formátumú fájlba mentve is), akkor esélyed sincs...

De mindehhez nem sok köze van az Open/LibreOffice-nak... :D
(Vagy rosszul értettem a kérdésedet)

Egy .pdf fájlt egyébként a Draw programmal tudsz megnyitni, és ha az nem csak egyetlen beszkennelt képet tartalmaz laponként, akkor a szövegmezőket tudod vele szerkesztgetni... De az Open/LibreOffice nem .pdf szerkesztő!
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
g.gergely2

Hozzászólás Szerző: g.gergely2 »

Köszi a válaszod!

Én csak abból indultam ki hogy miután LibreOfficeval készítem a pdf-et talán van valami megoldás a gondomra.
Köszi és megnézem amit javasoltál.
Üdv
GG
LibreOffice 3 az Ubuntu 11.04-en
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Én csak abból indultam ki hogy miután LibreOfficeval készítem a pdf-et talán van valami megoldás a gondomra.
A LibreOffice egy elektronikus adathalmazból csinál egy másikfajta elektronikus adathalmazt, amikor a dokumentumodat .pdf formátumba exportálod.
Ezt viszonylag jó hatékonysággal meg tudja csinálni visszafelé is, de csak a Draw program számára.
Ez pedig azért van így, mert a .pdf formátumot pont arra fejlesztették ki, hogy bárhol, bármilyen környezetben azonosan jelenjen meg egy dokumentum, de szerkeszteni, módosítani egyáltalán ne, vagy csak korlátozottan lehessen.

A te problémád esetén szkennelést emlegettél. Abban az esetben a már papíron lévő "adatok" a számítógépbe színes foltok alakjában jutnak be, és a programok java részének fogalma sincs róla, hogy a színes foltok jelentenek-e valamit: számot, betűt...
Az OCR (optikai karakterfelismerő) programok képesek arra, hogy bizonyos foltkombinációkat betűkként, számokként felismerjenek a beszkennelt kép alapján, és a foltok színkódja helyett karakterkódokat tároljanak le egy másik fájlba... No, ezt nem képesek végrehajtani 100%-os hatásfokkal. Ha elmosódott a kép, vagy túl ferdén teszed a szkennerbe a papírt, vagy az OCR program csak az angol ABC betűit képes felismerni, akkor egy csomó zagyvaság lesz a dekódolt eredmény. A betűk 10-30%-át javítgathatod kézzel... Akkor meg már egyszerűbb kézzel beírni az összes adatot.

De ez még mindig nem LibreOffice probléma...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Válasz küldése