Üdv Mindenkinek!
Remekül használom az elkészült dokumentumoknál a Pdf-re történő átalakítást, de a mostani helyzetben fordítva kellene működnie.
A helyzet a következő. Adott egy idegennyelvű számla ami adott esetben egy teljes oldalnyi szöveg. Hogyan tudom beszkennelés után olyan formába hozni, hogy a teljes szöveget be tudjam másolni egy szöveg fordítóba?
Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv
GG
Konvertálás
-
Konvertálás
LibreOffice 3 az Ubuntu 11.04-en
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Konvertálás
Üdv!
Ha képként szkenneled be (lehet az akár .pdf formátumú fájlba mentve is), akkor esélyed sincs...
De mindehhez nem sok köze van az Open/LibreOffice-nak...
(Vagy rosszul értettem a kérdésedet)
Egy .pdf fájlt egyébként a Draw programmal tudsz megnyitni, és ha az nem csak egyetlen beszkennelt képet tartalmaz laponként, akkor a szövegmezőket tudod vele szerkesztgetni... De az Open/LibreOffice nem .pdf szerkesztő!
Ha a szkenneredhez van OCR programod, akkor azzal többé-kevésbé fel lehet ismertetni a betűket... Az a program valamiféle szövegformátumba ment. Azt közvetlenül tudod használni a fordítóprogramodban.Hogyan tudom beszkennelés után olyan formába hozni, hogy a teljes szöveget be tudjam másolni egy szöveg fordítóba?
Ha képként szkenneled be (lehet az akár .pdf formátumú fájlba mentve is), akkor esélyed sincs...
De mindehhez nem sok köze van az Open/LibreOffice-nak...

(Vagy rosszul értettem a kérdésedet)
Egy .pdf fájlt egyébként a Draw programmal tudsz megnyitni, és ha az nem csak egyetlen beszkennelt képet tartalmaz laponként, akkor a szövegmezőket tudod vele szerkesztgetni... De az Open/LibreOffice nem .pdf szerkesztő!
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
-
Köszi a válaszod!
Én csak abból indultam ki hogy miután LibreOfficeval készítem a pdf-et talán van valami megoldás a gondomra.
Köszi és megnézem amit javasoltál.
Üdv
GG
Én csak abból indultam ki hogy miután LibreOfficeval készítem a pdf-et talán van valami megoldás a gondomra.
Köszi és megnézem amit javasoltál.
Üdv
GG
LibreOffice 3 az Ubuntu 11.04-en
- Zizi64
- Globális moderátorok
A LibreOffice egy elektronikus adathalmazból csinál egy másikfajta elektronikus adathalmazt, amikor a dokumentumodat .pdf formátumba exportálod.Én csak abból indultam ki hogy miután LibreOfficeval készítem a pdf-et talán van valami megoldás a gondomra.
Ezt viszonylag jó hatékonysággal meg tudja csinálni visszafelé is, de csak a Draw program számára.
Ez pedig azért van így, mert a .pdf formátumot pont arra fejlesztették ki, hogy bárhol, bármilyen környezetben azonosan jelenjen meg egy dokumentum, de szerkeszteni, módosítani egyáltalán ne, vagy csak korlátozottan lehessen.
A te problémád esetén szkennelést emlegettél. Abban az esetben a már papíron lévő "adatok" a számítógépbe színes foltok alakjában jutnak be, és a programok java részének fogalma sincs róla, hogy a színes foltok jelentenek-e valamit: számot, betűt...
Az OCR (optikai karakterfelismerő) programok képesek arra, hogy bizonyos foltkombinációkat betűkként, számokként felismerjenek a beszkennelt kép alapján, és a foltok színkódja helyett karakterkódokat tároljanak le egy másik fájlba... No, ezt nem képesek végrehajtani 100%-os hatásfokkal. Ha elmosódott a kép, vagy túl ferdén teszed a szkennerbe a papírt, vagy az OCR program csak az angol ABC betűit képes felismerni, akkor egy csomó zagyvaság lesz a dekódolt eredmény. A betűk 10-30%-át javítgathatod kézzel... Akkor meg már egyszerűbb kézzel beírni az összes adatot.
De ez még mindig nem LibreOffice probléma...
Sok sikert!