Mam cholernie wielki problem z przesuniętą numeracją stron. Ukończyłem pisanie (dłuższej) pracy dyplomowej, w której mam przesuniętą numerację stron. Dzięki temu strony tytułowe i spis treści nie są numerowane (poprzez Edytuj pola: Dokument -> Przesunięcie -> -3).
Jednakże gdy zamieściłem spisy treści, wykresów, tabel itd, to w nich pokazuje się numeracja domyślna, a nie ta ze stopki (czyli w moim przypadku Wstęp mam na 4 stronie dokumentu, w stopce dzięki przesunięciu jest podany nr strony 1, a mimo to w spisie treści pojawia się nr 4).
Próbowałem kombinować z podziałem ręcznym strony (ze zmianą formatowania na stronach nienumerowanych), jak również z Format -> Akapit -> Podziały -> Wstaw -> Ze stylem strony.
Żaden z tym sposobów nie zadziałał. Udało mi się ustawić dwa podziały, gdzie strony tytułowe i spis treści mają własną numerację (1-3), a reszta dokumentu ma własną (od 1 do końca) i wtedy rzeczywiście w spisie treści pojawiają się strony numerowane od wstępu, ale mam wówczas problem, że nie mogę usunąć numeracji stron tytułowych i spisu treści (w dokumencie mam strony 1,2,3,1,2,3,4,5 i tak dalej. Pierwsze 123 to strony tytułowe, które NIE chcę by były numerowane i nie mogę tego usunąć).
Możecie mi poradzić jak zmienić numerację stron w spisie treści by wyświetlała numery przesunięte ze stopki, a nie nr stron całego dokumentu?