Problem przy przeformatowaniu
Problem przy przeformatowaniu
Robiłem obszerną tabelę w OpenOffice, później kiedy przeformatowałem na .doc,albo .xml nie pamiętam dokładnie, cały tekst się popsuł i wygląda jak na załączonym zdjęciu. potem przeformatowałem znowu na .odt, ale to nic nie zmieniło. Jest jakiś sposób żeby ten tekst z powrotem odzyskać w formie tabeli?
OpenOffice 4.1.6 na Windows 10
Re: Problem przy przeformatowaniu
To jest fragment głównego pliku xml z dokumentu docx, albo, jeśli jest samodzielnym plikiem, z jakieś prześciowej formy XML Worda. Użyj odpowiedniego filtra importu. Ja sądzę, że dobry będzie Plik/Otwórz [wybierz Typ pliku: Word 2003 XML]. Ale bez 100% pewności.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Re: Problem przy przeformatowaniu
Jest jeszcze szansa, że to co widzisz jest zawartością dokumentu ODT. Wtedy nic nie pomoże.
Zrób kopiuj/wklej całego dokumentu z tego okna Writera co pokazałeś na obrazku, do okna Notatnika; zapisz w nowym pliku z rozszerzeniem xml i kodowaniem utf-8 (ustawisz przy zapisie), a potem zrób to co napisałem w poprzednim poście.
Zrób kopiuj/wklej całego dokumentu z tego okna Writera co pokazałeś na obrazku, do okna Notatnika; zapisz w nowym pliku z rozszerzeniem xml i kodowaniem utf-8 (ustawisz przy zapisie), a potem zrób to co napisałem w poprzednim poście.
JJ