[SOLVED]przestawione położenie napisów
[SOLVED]przestawione położenie napisów
Mam taki problem z LibreOffice. Mam napisanych dużo dokumentów na LibreOffice i to działa bez zarzutów natomiast zauważyłem że gdy próbuje odtworzyć te dokumenty na googlach to przesuwa mi litery które w LibreOffice nie są przesunięte. Wklejam załączniki żeby to lepiej pokazać(na dole(odtworzone w LibreOffice) jest poprawne ułożenie daty i miejscowości a na górnym zdjęciu(w dokumentach gooogle) mi poprzesuwało). Chciałbym żeby te wszystkie dokumenty które mam na napisane w LibreOffice nie miały poprzesuwanych liter jeśli odtworze w innych programach. Jak temu zaradzić?
Ostatnio zmieniony pt gru 21, 2018 12:04 am przez m4tt, łącznie zmieniany 2 razy.
LibreOffice Wersja: 6.1.4.2 na Windows 10
Re: przestawione położenie napisów
Podejrzewam, że nazwę miejscowości i datę dosunąłeś do prawego marginesu strony naciskając kilka razy klawisz TAB albo spacji. Zatem pierwszy wiersz zawiera napis "Usługi transportowe" ileś odstępów i dalszą treść. W dokumentach google możesz mieć inaczej sformułowane parametry strony i cały wiersz z LibreOffice nie mieści się już w jednym wierszu dokumentów google.
Zmień strukturę dokumentu tak: w pierwszym wierszu wpisz miejscowość i datę a następnie wyrównaj go do prawej krawędzi (po wpisaniu tekstu wciśnij CTRL+R).
Dopiero w drugim i dalszych wierszach wyrównuj do lewej.
Zmień strukturę dokumentu tak: w pierwszym wierszu wpisz miejscowość i datę a następnie wyrównaj go do prawej krawędzi (po wpisaniu tekstu wciśnij CTRL+R).
Dopiero w drugim i dalszych wierszach wyrównuj do lewej.
AOO 4.1.15, LO 25.8 (x64) na Windows 11 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.