Numeracja podpunktów. JAK ? 1.1.1, 1.2.3 ?

Użytkowanie edytora dokumentów
zinger

Numeracja podpunktów. JAK ? 1.1.1, 1.2.3 ?

Post autor: zinger »

Witam
Potrzebuje tylko sie dowiedzieci jak ponumerowac podpunkty czyli mam ponumerowane glowne punkty : 1,2,3, a teraz poemiedzy tymi glownymi punktami mam kilka zdan i chcialbym aby program je sam ponumerowal : 1.1, 1.2, 1.3 a potem jesszcze: 1.1.1 , 1.1.2 . Czy mozesz mi pomoc? masz moze jakis podreczbnik lub linka? lub wiesz jak to zrobic? Z gory dziekuje
open office portable 3.1.1
Awatar użytkownika
quest-88
Kontakt:

Re: Numeracja podpunktów. JAK ? 1.1.1, 1.2.3 ?

Post autor: quest-88 »

Zacytuje starą odpowiedź Jana_J.
Narzędzia/Konspekt, zakładka Numeracja
poziom 1: styl Nagłówek 1, numeracja arabska (1, 2, 3, ...), znak po: ".", Rozpocznij od 1
poziom 2: styl Nagłówek 2, numeracja arabska (1, 2, 3, ...), znak po: ".", pokaż liczbę poziomów: 2, Rozpocznij od: 0.
Hula aż miło.
Jeżeli próbowałeś wcześniej numerować za pomocą stylów, to możesz spodziewać się konfliktów. To jest inny mechanizm, bardziej wysokopoziomowy i właściwszy w tym przypadku.

Przejrz­yj też archiwa tego forum, forum na openoffice.org, portalu gazeta.pl oraz na google groups. Jest ta masa inforamcji użytecznych dla autora pracy magisterskiej -- zależy jeszcze z jakiej dziedziny.
Opcja Konspekt nazywa się teraz Numeracja konspektu
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
ODPOWIEDZ