Problem z dodaniem zdjęcia
Problem z dodaniem zdjęcia
Dobry wieczór.
Bardzo dziwna sprawa bo pierwszy raz coś takiego widzę na oczy, zainstalowałem wersję LibreOffice 3.6.4.3
Przy próbie dodania zdjęcia metodą przeciągi i upuść na arkuszu otwiera mi się Draw kiedy go odinstalowałem przy próbie dodania zdjecia otwiera się kreator importu tekstu. W starszych wersjach nie było problemu :/ Jest na to jakieś lekarstwo
Polecenie Wstaw-->Obraz-->Z pliku działa poprawnie.
Czyżby wkradł się błąd, czy programiści zrobili psikusa.
Dziękuje za pomoc
Bardzo dziwna sprawa bo pierwszy raz coś takiego widzę na oczy, zainstalowałem wersję LibreOffice 3.6.4.3
Przy próbie dodania zdjęcia metodą przeciągi i upuść na arkuszu otwiera mi się Draw kiedy go odinstalowałem przy próbie dodania zdjecia otwiera się kreator importu tekstu. W starszych wersjach nie było problemu :/ Jest na to jakieś lekarstwo
Polecenie Wstaw-->Obraz-->Z pliku działa poprawnie.
Czyżby wkradł się błąd, czy programiści zrobili psikusa.
Dziękuje za pomoc
LibreOffice Wersja 3.6.4.3 na Windows 7
Re: Problem z dodaniem zdjęcia
Problem został również poruszony tutaj http://en.libreofficeforum.org/node/5033
U mnie ten problem nie występuje (inny system operacyjny).
A jak skorzystasz z Ctrl+C i Ctrl+V, to co się dzieje?
Edit:
A jednak faktycznie jest ten błąd. Myślałem, że jestem w dziale Writer
Edit:

Ostatnio zmieniony sob lut 16, 2013 10:31 am przez Raknor, łącznie zmieniany 2 razy.
LibreOffice 5.1.6 (64bit)
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl
Kubuntu 16.04 (64bit)
Wszelkie uwagi lub chęć udziału przy polonizacji LibreOffice proszę kierować na adres: pol_lo at pro.wp.pl
@Raknor, ja mam to samo co zgłaszający, a używam LO 4.0.1 na *buntu.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Ctrl+C i Ctrl+V zero reakcji ;/Raknor pisze:U mnie ten problem nie występuje (inny system operacyjny).
Edit:
Sprawdziłem wersję 4.0 i jest to samo....Jak pisze użytkownik na forum anglojęzycznym opisywana dolegliwość pojawia się od wersji 3.6 i ciągnie się aż do wersji 4.0
A jakieś rozwiązanie czy tylko twórcy mogą zaradzić....
Zainstalowałem najnowszą wersje dalej to samo.
Tak ma być już na zawsze?
Tak ma być już na zawsze?
W wersji LO 4.1beta1 też występuje ten błąd → https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=61233
W AOO 4.0, nie ma tego błędu.
W AOO 4.0, nie ma tego błędu.
LibreOffice 5.1.6 (64bit)
Kubuntu 16.04 (64bit)
Kubuntu 16.04 (64bit)
Czy wiecie kiedy problem zostanie naprawiony?
Na Debianie identyczna sytuacja (najnowsze wydanie LO). Żadnej daty nikt Ci nie zagwarantuje.
Doraźnie możesz kopiować obraz z Draw do Calca za pomocą Ctrl+C i Ctrl+V. Jest to rozwiązanie odrobinę szybsze niż przez polecenie w menu.No chyba, że masowo chcesz wstawiać obrazy.
Doraźnie możesz kopiować obraz z Draw do Calca za pomocą Ctrl+C i Ctrl+V. Jest to rozwiązanie odrobinę szybsze niż przez polecenie w menu.No chyba, że masowo chcesz wstawiać obrazy.
LibreOffice (wersja stabilna) | Crunchbang
No rozchodzi się o to że masowo. I metoda na przeciągnij i upuść jest najszybsza....
Trzeba czekać i dobijać się developerów. Błąd już się ciągnie od dłuższego czasu...
Trzeba czekać i dobijać się developerów. Błąd już się ciągnie od dłuższego czasu...