Witajcie,
mam następujący problem. Często korzystam z narzędzi OCR, co w mojej pracy jest niezbędne. Po zeskanowaniu dokumentu przez Abbyy fine reader otrzymuję dokument np. w docx.
Problem tkwi w tym, że po uruchomieniu tego pliku w LibreOffice Writer tekst pisany jest od prawej do lewej. Nie mam pojęcia jak to przestawić.
Ustawienia językowe są OK, nie mam CTL ani ustawionego żadnego hebrajskiego.
Co ciekawe, po otwarciu tego samego pliku pod Wordem 2007 wszystko jest w porządku!
Macie jakieś sugestie?
Pisanie od prawej do lewej
Pisanie od prawej do lewej
LibreOffice 3.4 na Win XP + 7
Re: Pisanie od prawej do lewej
Zaktualizuj pakiet do wersji 3.6 lub zapisuj skany w docu/txt.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Re: Pisanie od prawej do lewej
Nie, ale jak chcesz wyeliminować błąd to musisz coś zmienić. Ja bym stawiał na "coś" z filtrem importu DOCX. Masz starą wersję, a co duże wydanie są wprowadzane kolejne poprawki. Poza tym obsługa DOC-a stoi na wyższym poziomie niż DOCX.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice