Na dodatek wszystkie inne niepotrzebne ustawienia kolorów są do ustawienia w opcjach
Kolor zaznaczonych komórek (Win XP, srebrny schemat)
Kolor zaznaczonych komórek (Win XP, srebrny schemat)
10% szarości na białym tle? - kamaaaan. Da się to gdzieś zgłosić do zmiany w kolejnych wersjach?
Na dodatek wszystkie inne niepotrzebne ustawienia kolorów są do ustawienia w opcjach
Re: Kolor zaznaczonych komórek (Win XP, srebrny schemat)
Standardowe pytanie psychoanalityka: powiedz coś więcej o swoim problemie. Bo teraz, jak czytam, to nie rozumiem...
JJ
LO (26.2) ∙ Python (3.13|3.10) ∙ Unicode 17 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (26.2) ∙ Python (3.13|3.10) ∙ Unicode 17 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Tak jak w tytule Janie.
Nie wiem czy to od wersji 3.0 czy od 3.1, zaznaczone komórki w Calcu mają jasnoniebieski kolor (Tak jak we Writerze 3.0). U mnie są one miedziano-pomarańczowe (kolorystyka motywu GTK w Ubuntu). W OO.o z linii 2.x było ono czarne dla wszystkich składników (writer 2.x i 3.x dla porównania)
Czy autor ma Windows Vistę?
Czy autor ma Windows Vistę?
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Tak, z inwersji kolorów przeszli na filtr alfa. U mnie (Fedora i CentOS; wszelkie możliwe GUI) zaznaczenie jest przezroczysto-błękitne. Sądzę, że jest to ustawienie systemowe, i zależy od motywu. A z motywami raz mozolnie ustawionymi nie eksperymentuję.
No więc tych 10% szarości to fakt, czy życzenie?
No więc tych 10% szarości to fakt, czy życzenie?
JJ