Mam problem żeby po sformatowaniu warunkowym całej tabeli móc sformatować pojedyncze kolumny w inny sposób.
Np. Tło całego wiersza tabeli jest uwarunkowane od wartości wybranej komórki, która ma wartość wyrażoną w procentach.
Problemem jest to że w tym samym wierszu znajdują się komórki wyrażone w złotych i w zwykłych liczbach.
W stylu formatowania warunkowego uwzględniłem tło czcionkę itp a w liczbach wybrałem wszystkie/standard no i wszystko co miałem w procentach i złotych zmieniło się na liczby zwykłe i nie mogę przywrócić odpowiednich jednostek tak aby jednocześnie korzystać ze stylu formatowania warunkowego.
EDIT:
O.K. Póki co rozwiązałem to formatując kolumnami i tworząc nowe style dla kolumn które są w procentach,w złotych i zwykłych liczbach.
Niema tragedii oprócz tego ze zwiększając zakres tabeli muszę formatować to co dokładam.Kombinowałem a tu najprostsze rozwiązanie okazało się chyba najlepszym.
Jeśli jednak są inne sposoby by nie musieć tworzyć "całego" stylu a tylko jeden format zmieniać w komórkach sformatowanych warunkowo poproszę o info.
Formatowanie warunkowe z uwzględnieniem formatowania zwykł.
Formatowanie warunkowe z uwzględnieniem formatowania zwykł.
OpenOffice 3.3 na Windows 7