Przygotowując krótką publikację natrafiłem na dość frustrujący problem: w ustawieniach sekcji można zdecydować się na równomierne zapełnianie kolumn, lub nie, natomiast opcji tej brakuje na karcie "Kolumny" ustawień spisu treści. Stąd moje pytanie:
Jak wyłączyć równomierne zapełnianie kolumn w spisie treści? Tak by kolumny zapełniały się "po kolei", tj. tekt do nowej kolumny przenoszony jest dopiero, gdy pierwsza kolumna jest całkowicie zapełniona.
Pozdrawiam
Formatowanie kolumn spisu treści
Formatowanie kolumn spisu treści
LibreOffice 3.4.1 pod Windows 7
Re: Formatowanie kolumn spisu treści
Rzeczywiście, nie ma odpowiedniej opcji w formularzu.
Z prób jakie przeprowadziłem wnioskuję, że w przypadku, kiedy (wieloszpaltowy) spis treści umieszczam wewnątrz (wieloszpaltowej) sekcji, to ustawienia dotyczące wypełniania szpalt są dziedziczone z sekcji.
Mam nadzieję, że to wystarczy.
Z prób jakie przeprowadziłem wnioskuję, że w przypadku, kiedy (wieloszpaltowy) spis treści umieszczam wewnątrz (wieloszpaltowej) sekcji, to ustawienia dotyczące wypełniania szpalt są dziedziczone z sekcji.
Mam nadzieję, że to wystarczy.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)