Komunikat błedu

Nie wiesz, gdzie umieścić swój post? Pisz tutaj!
wlavek

Komunikat błedu

Post autor: wlavek »

Używam Open Office 3.2.1 - Narazie bez większych kłopotów. Dziś spróbowałem sporządzić tabelę we Writerze. Przy próbie wpisania tekstu w tabeli po wpisaniu pierwszej litery wyskoczył komunikat:

Kod: Zaznacz cały

An error has ocured in language tool 1.2. Java Lang. NullPoint exception. Stacktrace: de.danielaber.languagetool.openoffice.Main.getSentence (MainJava ;356)     de.danielaber.languagetool.openoffice.Main.doGrammar Checking Internal  (MainJava ;287) i     de.danielaber.languagetool.openoffice.Main.doProofreading  (MainJava ; 237) 
Po skasowaniu komunikatu i probie wpisania nastepnej litery komunikat pojawiał się znowu a po 4-5 próbie Oo sie zawiesił i wyłaczył.

Domyslam się, ze to jest wynik jakiegoś nieporozumienia w konfiguracji, ale do tej pory (przeszło rok użytkowania) z niczym podobnym sie nie spotkałem. Pól godziny temu automatycznie zainstalowała mi się ostatnia wersja Javy (może to jakiś podrzutek???)
Ostatnio zmieniony pt sty 21, 2011 3:53 pm przez quest-88, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodanie BBCode, poprawa błędów
Open Office 3.2.1 na Windows 7
Awatar użytkownika
quest-88
Kontakt:

Re: Komunikat błedu

Post autor: quest-88 »

Komunikat wyraźnie wskazuje na rozszerzenie LanguageTool.

Wyłącz je lub stwórz nowy profil.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
wlavek

Post autor: wlavek »

Dziekuję za podpowiedź, ale nie wiem jak założyć nowy profl ani jak usunąć languagetool. Zainstalowłem Oo 3.2.1 od nowa i nic nie pomogło
Open Office 3.2.1 na Windows 7
Awatar użytkownika
quest-88
Kontakt:

Post autor: quest-88 »

Instrukcję masz w linku we odpowiedzi wyżej...

Rozszerzenia wyłączamy przez Menadżer rozszerzeń. Kliknij menu Narzędzia > Menadżer rozszerzeń... > LanguageTool > wyłącz.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
ODPOWIEDZ