Dzień dobry, mam takie pytanie - na 1 urządzeniu dodaję często słowa do słownika. Obecnie pracuję już na dwóch urządzeniach i czy da się przenieść słownik z jednego na drugie? Chodzi o writer oczywiście w Libre Office.
Tak aby słowa były te co dodałem także na tym drugim urządzeniu zapiane poprawnie w odmianach itp a nie podkreślane. Używam często nazw technicznych części i to dużo słów jakie nie są rozpoznawalne przez słownik wbudowany.
Dało by się zrobić jakieś przeniesienie ich do drugiego komputera?
[Sloved] Słownik użytkownika i przeniesienie na drugie urządzenie
[Sloved] Słownik użytkownika i przeniesienie na drugie urządzenie
Ostatnio zmieniony śr wrz 06, 2023 8:39 pm przez tomeh, łącznie zmieniany 1 raz.
Libre office. Zawsze najnowsza wersja. Nasza nSfera
Re: Słownik użytkownika i przeniesienie na drugie urządzenie
Słowniki są pobierane z lokalizacji wskazanej w oknie dialogowym "Ścieżki używane przez LibreOffice" (Narzędzia -> Opcje -> LibreOffice -> Ścieżki). Słowniki użytkownika są, jeśli zachowano standardowe przypisanie, w folderze: C:\Users\użytkownik\AppData\Roaming\LibreOffice\4\user\wordbook
Myślę, że przekopiowanie tych słowników do właściwego folderu w nowym komputerze powinno rozwiązać problem.
Myślę, że przekopiowanie tych słowników do właściwego folderu w nowym komputerze powinno rozwiązać problem.
AOO 4.1.15, LO 24.8.5 (x64) na Windows 11 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
Czyli skopiować zawartość katalogu i wgrać ją na drugim komputerze w takim samym katalogu? Oczywiście pomijam lokalizacje, tylko chodzi o ten sam analogiczny typ katalogu tego programu. O to chodzi tak?
Tak.
AOO 4.1.15, LO 24.8.5 (x64) na Windows 11 64bit
Ważne!
Ważne!
Wykonałem dzisiaj, faktycznie wydaje się że to działa. Na nowym komputerze nie podkreśla mi tych słów. Dziękuję ogromnie za pomoc.