jak wydrukować to na jednej stronie?

Użytkowanie arkusza kalkulacyjnego
m4tt

jak wydrukować to na jednej stronie?

Post autor: m4tt »

Witam,
Mam chyba banalny problem techniczny z arkuszem kalkulacyjnym w LibreOfficeCalc. Chcę wydrukować na jednej stronie cennik biletów jednorazowych ale niestety ostatnią kolumnę drukuje mi na na drugiej kartce a powinno zmieścić się na jednej. Trzeba chyba jakoś przestawić linię druku żeby zmieściło się i drukowało na jednej kartce ale nie wiem jak to zrobić. W załączeniu przesyłam plik. Proszę mi doradzić jak to powinienem zrobić. Będę wdzięczny za pomoc
Załączniki
Zalacznik_Nr_5_(_bilety_jednorazowe_).xls
(13 KiB) Pobrany 220 razy
LibreOffice Wersja: 6.1.4.2 na Windows 10
Awatar użytkownika
Jermor
Kontakt:

Re: jak wydrukować to na jednej stronie?

Post autor: Jermor »

Masz trzy możliwości.
  1. Zmniejszyć marginesy, lewy i prawy, bo jak widzę, tylko ostatnia kolumna wychodzi poza kartkę.
  2. W parametrach stylu strony ustawić tryb skalowania. "Format -> Styl strony..."
    obraz_2022-01-04_140617.png
  3. W widoku podziału strony ("Widok -> Podział strony") przeciągnij w prawo pionową niebieską linię na krawędź wydruku. To działanie sprawi, że zmieni się współczynnik skalowania dla opcji "Tryb skalowania: Pomniejsz/powiększ wydruk"
AOO 4.1.15, LO 25.8 (x64) na Windows 11 64bit
Ważne!
Jeśli twój problem został rozwiązany, wróć do swojego pierwszego postu, przejdź do edycji i dopisz [SOLVED] w temacie.
Inni, którzy mają podobny problem, będą wiedzieli, że istnieje jego rozwiązanie.
ODPOWIEDZ