Export Do Exela

Użytkowanie programu bazodanowego
kseweryn

Export Do Exela

Post autor: kseweryn »

Witam. Chciał bym was spytać, jak wykonać o ile się da export danych do exela. Stworzyłem tabele, formularze do ich uzupełniania. I teraz chciał bym mieć możliwość, exportu wprowadzonych danych. Próbowałem stożyć raport, a potem zapisać, ale jest tylko możliwość zapisu tekstowego.
Nie wiem jak ugryźć temat. Prosił bym o nakierowanie, na jakieś materiały...Wersja OpenOffice.org 3.2
OpenOffice 3.1
Jan_J

Re: Export Do Exela

Post autor: Jan_J »

Otwórz skoroszyt Calc, otwórz przeglądarkę ,,źródła danych'' (F4).
Jeżeli Twoja baza jest wpisana jako źródło, to ją tam widzisz. Jeżeli nie, to najpierw ją zarejestruj: Narzędzia/Opcje/Moduł bazowy/Bazy danych
W eksploratorze źródeł danych stajesz na kontrolce tabeli, perspektywy lub zapytania, wykonujesz ppm+Kopiuj, po czym przechodzisz na arkusz i Wklej.
Do jednorazowego eksportu w sam raz.
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
kseweryn

Post autor: kseweryn »

Tą metodą próbowałem, szukałem jeszcze sposobu, za pomocą "jakiejś" funkcji podpiętej pod przycisk, umieszczone w formularzu. Ale się nie doszukałem...Jest coś takiego.
OpenOffice 3.1
Arghil
Kontakt:

Post autor: Arghil »

kseweryn pisze:Tą metodą próbowałem, szukałem jeszcze sposobu, za pomocą "jakiejś" funkcji podpiętej pod przycisk, umieszczone w formularzu. Ale się nie doszukałem...Jest coś takiego.
Rozszerzenie Sun Report Builder - zmienia sposób tworzenia raportów. Nowy "silnik" umożliwia eksport zarówno do Writera jak i do Calca.
LibreOffice || Microsoft Office
ODPOWIEDZ