Z góry przepraszam, jeśli piszę w złym miejscu, ale pilnie poszukuję pomocy dotyczącej ciągłego wyłączania się Writera OpenOffice. Zaznaczę również, że jestem 100% laikiem, który nie bardzo zna się na komputerach

Ale od początku - trzy tygodnie temu zmieniłam komputer i przeniosłam się z Windowsa 7 do Windows 10, po czym od razu zainstalowałam OpenOffica, bo używam go już od bardzo dawna i wręcz wolę go, niż Worda. W tym tygodniu zaczęłam uzupełniać notatki ze studiów i niestety co chwilę pojawia się komunikat o błędzie i że program musi zostać wyłączony. Półtora tygodnia temu miałam dość dużą aktualizację i podejrzewam, że to może być przyczyna, bo wcześniej również intensywnie użytkowałam Writera, a problemów nie było. Odinstalowałam już OpenOffica 4.1.7 i zainstalowałam starszą wersję - 4.1.2, naiwnie myśląc, że może się poprawi, ale błąd występuje nadal. I nie tylko w tym jednym pliku, ale w innych również.

W załączonym screenie, błąd pojawił się po 4-krotnym naciśnięciu ENTER.
Ręce mi już opadają, a jutro znów mam zjazd, gdzie będziemy sporo pisać i chciałam zabrać komputer ze sobą, ale jak Writer będzie mi się ciągle wyłączał, to natychmiast wszystko stracę, i w efekcie będę musiała wszystko przepisywać drugi raz.
Będę wdzięczna za każdą pomoc lub radę