Zdalne sterowanie prezentacją

Dyskusje dotyczące tworzenia makropoleceń, pisania skryptów oraz programowania przy użyciu UNO
wnovak

Zdalne sterowanie prezentacją

Post autor: wnovak »

Witam,

Mam do wykonania jako projekt na studia jako element całego projektu program który mógłby sterować uruchomioną prezentacją multimedialną. Szczerze powiem nie wiem jak ugryźć ten temat, może ktoś poda jakąś koncepcję, gdzie szukać rozwiązań.

Pozdrawiam,

Wojtek
OpenOffice 3.2 na Windows XP
Awatar użytkownika
quest-88
Kontakt:

Re: Zdalne sterowanie prezentacją

Post autor: quest-88 »

Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
wnovak

Post autor: wnovak »

dzięki za odpowiedź, ale to już jest w pełni gotowe rozwiązanie, chodziło mi prędzej jak zrobić coś swojego, jak przekazywać do OpenOffice polecenia do zmieniania slajdów?
OpenOffice 3.2 na Windows XP
Jan_J

Post autor: Jan_J »

Zapoznać się z UNO API, i wykorzystać jakiś język posiadający interfejs do UNO (a jest ich kilka).
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Awatar użytkownika
quest-88
Kontakt:

Post autor: quest-88 »

Może skorzystać ze źródeł i dodać obsługę osadzonego wideo.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
ODPOWIEDZ