Witam,
Mam do wykonania jako projekt na studia jako element całego projektu program który mógłby sterować uruchomioną prezentacją multimedialną. Szczerze powiem nie wiem jak ugryźć ten temat, może ktoś poda jakąś koncepcję, gdzie szukać rozwiązań.
Pozdrawiam,
Wojtek
Zdalne sterowanie prezentacją
Zdalne sterowanie prezentacją
OpenOffice 3.2 na Windows XP
Re: Zdalne sterowanie prezentacją
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
Przepis na LibreOffice
Uzyskałeś pomoc? Poinformuj innych o sprawdzonym rozwiązaniu i podziękuj. Dodaj [SOLVED] w tytule.
dzięki za odpowiedź, ale to już jest w pełni gotowe rozwiązanie, chodziło mi prędzej jak zrobić coś swojego, jak przekazywać do OpenOffice polecenia do zmieniania slajdów?
OpenOffice 3.2 na Windows XP
Zapoznać się z UNO API, i wykorzystać jakiś język posiadający interfejs do UNO (a jest ich kilka).
JJ
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
LO (25.2|24.8) ∙ Python (3.12|3.10) ∙ Unicode 16 ∙ LᴬTEX 2ε ∙ XML ∙ Unix tools ∙ Linux (Rocky|CentOS)
Może skorzystać ze źródeł i dodać obsługę osadzonego wideo.
Standardowa diagnostyka rozwiązuje 90% problemów typu "wcześniej działało, ale już nie działa".
Przepis na LibreOffice
Przepis na LibreOffice