Poszukuję makra, które automatycznie będzie automatycznie aktualizowało ilość produktów na magazynie.
Mam w osobnym arkuszu kilka tabel, w których mam podane nazwy produktów oraz ich ilości. Chciałbym, aby po wyborze z listy rozwijanej, w dowolnym arkuszu, stan wybranego produktu sam sie aktualizował. Dodam, iż na chwilę obecną są tylko 3 tabele o różnych ilościach kolumn. W przyszłości będzie ich więcej, więc zależy mi na łatwej edycji(dodawaniu kolejnych tabel z produktami oczywiście ręcznie), oczywiście ilość towaru też będzie uzupełniana ręcznie.
Na zdjęciu widać część, która mnie interesuje. Po lewej lista rozwijana, po prawej jedna z tabel znajdująca się na innym arkuszu, tu podane są ilości.

Po wybraniu pozycji, w tabeli z ilościami następuje aktualizacja.

Tak jak pisałem wcześniej, ponieważ stany magazynowe będą się zmieniać zależy mi, by ewentualne makro, było łatwe w edycji w razie konieczności.
Przyznam się też, iż makra to dla mnie czarna magia i an tyle na ile udało mi sie samemu stworzyć arkusz, na tyle dałem radę niestety to już jest ponad moje siły