Start w OpenOffice, i edycja w Microsoft Word.

Użytkowanie edytora dokumentów
namini

Start w OpenOffice, i edycja w Microsoft Word.

Post autor: namini »

Moje zapytanie ma dłuższy temat, gdyż mam wiele długich tekstów ( wraz z tabelkami, kolorami, itd. ) zapisanych w dokumencie tekstowym OpenOffice. Teraz muszę wysłać to pewnym pracownikom którzy będą edytować całość w Microsoft Word. A następnie chciałbym by powrócili mi cały materiał bym mógł otworzyć go i kontynuować pracę w OpenOffice. Chciałem prosić doświadczonych ekspertów, by pomogli mi odpowiedzieć na pytanie, czy jest jakiś sposób by w tych skomplikowanych przejściach z programu na inny program, można było w pełni zachować całość tekstu, formatu, itd.? Dziękuję za cenne informacje, ukazane w prosty sposób.
OpenOffice.org. 3.3.0. Apple - OS X
kjurgiel
Kontakt:

Re: Start w OpenOffice, i edycja w Microsoft Word.

Post autor: kjurgiel »

Jeżeli chodzi o skomplikowane wykresy i diagramy pochodzące z Calu to może troszkę narozrabiać. Tabelki w miarę dobrze widzi OO i na odwrót MSof . Jeżeli chodzi o rysunki Draw zakotwiczone w odt to tu jest pewien problem. Ja jak pisałem pracę dyplomową dostosowywałem się do wytycznych uczelni i tak było niezbyt pozytywny koniec byłem zmuszony użyć MSOf. Choć od ponad 4 lat używam pakietu z pod flagi OO lub już później LOf.
LibreOffice 4.4.1.2, Windows 7 Premium

Obrazek
ODPOWIEDZ