A sokáig tartó titkolódzás után, tegnap volt az Oracle évzárása, ma bejelentették, a marketwire-n bejelentés itt, hogy az Oracle átadja az OpenOffice.org kódját az Apache alapítványnak. Az IBM örül a hírnek. Én is örülök, hogy végre mondtak valamit.
Mivel több információ nincs igazán bejelentésben csak blabla, nem lehet tudni, hogy az eddigi fejlesztők továbbra is dolgoznak-e rajta és fizeti-e őket valaki, nélkülük nem ér semmit a dolog.
Azt sem lehet tudni mi lesz az eddig nyújtott szolgáltatásokkal, pl. az OOo fórum szerverét is az Oracle (eredetileg a Sun) biztosította.
Az Oracle az Apache alapítványnak adja az OpenOffice.org-ot
- r4zoli
- Site Admin
Az Oracle az Apache alapítványnak adja az OpenOffice.org-ot
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
-
- Önkéntesek
Re: Az Oracle az Apache alapítványnak adja az OpenOffice.org
r4zoli írta:A sokáig tartó titkolódzás után, tegnap volt az Oracle évzárása, ma bejelentették, a marketwire-n bejelentés itt, hogy az Oracle átadja az OpenOffice.org kódját az Apache alapítványnak. Az IBM örül a hírnek. Én is örülök, hogy végre mondtak valamit.
Mivel több információ nincs igazán bejelentésben csak blabla, nem lehet tudni, hogy az eddigi fejlesztők továbbra is dolgoznak-e rajta és fizeti-e őket valaki, nélkülük nem ér semmit a dolog.
Azt sem lehet tudni mi lesz az eddig nyújtott szolgáltatásokkal, pl. az OOo fórum szerverét is az Oracle (eredetileg a Sun) biztosította.
Bár szorosan nem a fent olvasott bejelentéshez tartozik, de Itt is van egy - szerintem fontos hír: http://itcafe.hu/hir/nyitrai_zsolt_odf_ ... rozat.html
"Az előkészítés alatt lévő kormányhatározat kötelezővé tenné a közszférában az Open Document Format használatát."

Win 10, LibO verzió: 7.2.0.4 (x64)
- r4zoli
- Site Admin
További hírek:
Rob Wier lesz az IBM-től a projekt egyik vezetője, részletek a blogján, a fejlesztőket az IBM fogja fizetni, a kódok Apache 2.0 licencelés alá kerülnek. További részletek az Apache projekt javaslatban.
Rob Wier lesz az IBM-től a projekt egyik vezetője, részletek a blogján, a fejlesztőket az IBM fogja fizetni, a kódok Apache 2.0 licencelés alá kerülnek. További részletek az Apache projekt javaslatban.
- Kami
- Önkéntesek
- Kapcsolat:
Mi a véleményetek, mit hoz még az IBM hátszél ehhez? Életképes marad az AOO?r4zoli írta:További hírek:
- r4zoli
- Site Admin
Mivel azóta csatlakoztam az AOOo projekthez van egy kis rálátásom a dologra.
Most még nekem sem tisztább a dolog mint június elején.
Lassan indul a gépezet, de még semmi sem világos teljesen.
A fórum és a wiki migrációjával indul a dolog hamarosan, meglátjuk milyen eredménnyel.
A következőként a templates extensions oldalak működését kellene stabilizálni.
Nehézséget okoz a forráskód tárolás hg->svn változása, és AL 2.0 alá áttérés és a (L)GPL-es modulok kiváltása valami kompatibilis megoldással.
Az IBM-nek az az érdeke, hogy a Lotus Symphony könnyebben követhesse az AOOo változásait, ami ennek érdekében áll ott támogatni fogja a többi esetében meg hagyja a dolgokat a maguk útján menni, legalábbis én így gondolom.
Erre utal a Rob levele is.
De leginkább az a kérdés, hogy az első AOOo megjelenéséig mennyi idő telik el, addigra a felhasználók mennyire térnek át a LibO-ra. Milyen nyelveken fogják támogatni, stb.
Most még nekem sem tisztább a dolog mint június elején.
Lassan indul a gépezet, de még semmi sem világos teljesen.
A fórum és a wiki migrációjával indul a dolog hamarosan, meglátjuk milyen eredménnyel.
A következőként a templates extensions oldalak működését kellene stabilizálni.
Nehézséget okoz a forráskód tárolás hg->svn változása, és AL 2.0 alá áttérés és a (L)GPL-es modulok kiváltása valami kompatibilis megoldással.
Az IBM-nek az az érdeke, hogy a Lotus Symphony könnyebben követhesse az AOOo változásait, ami ennek érdekében áll ott támogatni fogja a többi esetében meg hagyja a dolgokat a maguk útján menni, legalábbis én így gondolom.
Erre utal a Rob levele is.
De leginkább az a kérdés, hogy az első AOOo megjelenéséig mennyi idő telik el, addigra a felhasználók mennyire térnek át a LibO-ra. Milyen nyelveken fogják támogatni, stb.