Változó mezők beszúrása fájlnévbe

Szövegszerkesztő
fat spider
Önkéntesek

Változó mezők beszúrása fájlnévbe

Hozzászólás Szerző: fat spider »

Körlevelet és vagy olyan levelet készítek, ami egy adatbázisból szedi a változó értékeket. Sokszor 10-20 adatsor is van, amit egyszerre elkészítek. Aztán menthetem egyesével a dokumentumokat.
Az Writer körlevéltündér végén megkérdezi, hogy egybe készítse el a dokumentumokat vagy külön-külön. Ha külön külön készíti el, jó lenne, ha változó mezőt tudnék beszúrni a mentendő fájl elnevezéséhez (akár még időpontot is) és így az időrabló fájlok egyesével történő mentését is egyúttal megoldanám. Erre nem láttam megoldást, valaki tud-e segíteni ebben? (semmilyen programozó tudásom nincs, sima felhasználó vagyok :-)

Ez az a mozzanat, ahol jó lenne ez a megoldás, amit keresek...
Screen shot 2011-04-21 at 14.31.46.png
Win 10, LibO verzió: 7.2.0.4 (x64)
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Változó mezők beszúrása fájlnévbe

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Látom, nyitottál új témát...

Az hiszem, most nem az volt a gond, hogy egy témához több kérdést írtál, hanem az, hogy azóta nem járt erre senki, aki érdemben válaszolni tudna:

OOo Help, (gondolom, már olvastad):
Mentés egyedi dokumentumonként
Az egyesített dokumentumot külön fájlba menti minden címzett esetén. A dokumentumok fájlneve a megadott névből, egy aláhúzásból valamint az aktuális rekord számából áll.
Írod, hogy programozással nem tudod megoldani a problémát, pedig általánosságban igaz, hogy ami funkció nincs az OOo-ban (vagy nem tetszik valamiért az eredeti megoldás) azt meg lehet oldani programozással. Jelen esetben talán utólag át csoportosan lehetne neveztetni a fájljaidat a fájlnévben lévő rekordszám és az ahhoz tartozó nevek alapján egy makróval... Legalábbis nekem ez az egy ötletem van. De jelzem megint: nem vagyok jártas a körlevél gyártásban.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Válasz küldése