[BUG] Hivatkozások

Szövegszerkesztő
tzg6sa
Önkéntesek

[BUG] Hivatkozások

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Sziasztok!

Szövegekben gyakran vannak hivatkozások (pl. egy ábrára sok oldallal korábban). Értő olvasás esetén az olvasó megnézi ezeket is, vet rá pár pillantást, majd folytatná a szöveg olvasását ott ahol abbahagyta és lehetőleg a korábbi szövegrész keresgélése nélkül, mivel ez kizökkentheti a gondolatmenetből.
Hogyan tud a felhasználó a link által mutatott helyről visszaugrani a link helyére?

Minden jót!
Zoli
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tzg6sa 2008. május 21., szerda 19:11-kor.
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
Poliverzum
Önkéntesek

Re: Hivatkozások

Hozzászólás Szerző: Poliverzum »

Na ez engem is érdekelne!

-- Egy másik Zoli --
Linux másfajta • 2.4.X • Linux másfajta
drgyz

Hozzászólás Szerző: drgyz »

OOO súgójában kereszthivatkozások beszúrására keress rá!
tzg6sa
Önkéntesek

Sajnos nem sikerült megtalálnom.
A "Inserting Cross-References", "References" és a "Fields" pontokat olvastam át (linuxban angol a rendszer nyelve), de nem találtam meg. Tudná valaki idézni a sugó tartalmát?
Köszönöm!

OOo 2.3
Ubuntu 7.10 és XP
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tzg6sa 2008. április 27., vasárnap 19:12-kor.
drgyz

Hozzászólás Szerző: drgyz »

Kereszthivatkozások beszúrása
A kereszthivatkozások lehetővé teszik a megadott szövegrészletekre és objektumokra való ugrást egy dokumentumban. Egy kereszthivatkozás egy célból és egy hivatkozásból áll, mely utóbbi mezőként kerül beszúrásra a dokumentumba.
A feliratokat és könyvjelzőket tartalmazó objektumok használhatók célként.
Kereszthivatkozás szövegre
Mielőtt egy kereszthivatkozást be tudna szúrni, meg kell adnia a célokat a szövegben.
Egy cél beszúrásához:
1.Jelölje ki a kereszthivatkozás céljaként használni kívánt szöveget.
2.Válassza a Beszúrás - Kereszthivatkozás lehetőséget.
3.A Típus listában válassza a Hivatkozás beállítása lehetőséget.
4.Írjon be egy nevet a célnak a Név mezőbe. A kijelölt szöveg megjelenik az Érték mezőben.
5.Kattintson a Beszúrás gombra. A cél neve felkerül a Kijelölés listába.
Hagyja nyitva a párbeszédablakot, és folytassa a következő szakasznál.
Egy adott célra mutató Kereszthivatkozás létrehozásához:
1.A Típus listában kattintson a "Hivatkozás beszúrása" elemre.
2.A Kijelölés listában jelölje ki a kereszthivatkozás célját.
3.A Formátum listában válassza ki a kereszthivatkozás formátumát. A formátum megadja azon információtípust, amely kereszthivatkozásként jelenik meg. Például a "Hivatkozás" beszúrja a célszöveget, és az "Oldal" beszúrja annak az oldalnak a számát, ahol a cél található.
4.Kattintson a Beszúrás gombra.
5.Ha elkészült, kattintson a Bezárás gombra.
Kereszthivatkozás objektumra
A kereszthivatkozások a legtöbb objektumra mutathatnak, például képekre, rajzobjektumokra, OLE-objektumokra és táblázatokra, ha ezek rendelkeznek felirattal. Egy felirat objektumhoz való hozzáadásához jelölje ki az objektumot, majd válassza a Beszúrás - Felirat lehetőséget.
1.Kattintson a dokumentumban oda, ahová a kereszthivatkozást be kívánja szúrni.
2.Válassza a Beszúrás - Kereszthivatkozás lehetőséget.
3.A Típus listában válassza ki az objektum feliratkategóriáját.
4.A Kijelölés listában adja meg a kereszthivatkozásban résztvevő objektum feliratszámát.
5.A Formátum listában válassza ki a kereszthivatkozás formátumát. A formátum megadja azon információtípust, amely kereszthivatkozásként jelenik meg. Például a "Hivatkozás" beszúrja az objektum feliratkategóriáját és feliratszövegét.
6.Kattintson a Beszúrás gombra.
7.Ha elkészült, kattintson a Bezárás gombra.
Kereszthivatkozások frissítése
Egy dokumentum kereszthivatkozásainak kézi frissítéséhez nyomja meg az F9 billentyűt.
tzg6sa
Önkéntesek

Úgy látszik rosszul fogalmaztam meg a problémát, mert nem találtam utalást a szövegben rá. Megpróbálom egy példával szemléltetni:

Vegyünk egy böngészőt. A felhasználó rákattint egy linkre (pl. google keresés eredményei között), majd rájön, hogy az az oldal mégse az, amit ő meg szeretne nézni, és ezért visszaugrik az eredeti oldalra, hogy azt tovább olvassa, vagy hogy keressen egy másik hivatkozást. Ezt a visszaugrás az ikonok között lévő nyilacska teszi lehetővé.

No! Én egy ilyen opciót szeretnék. A belinkelt helyről visszaugrani a link helyére. Ha úgy tetszik, egy ilyen nyilacskát, de nem riadok vissza egy billenytűkombinációtól sem, sőt!

Esetleg ezek után valakinek ötlete?
timar
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: timar »

Az a röhej, hogy ilyen funkció nincs az OOo-ban, annak ellenére, hogy már 6 éve bejelentették az issue trackerbe, hogy jó lenne, ha lenne.
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x
tzg6sa
Önkéntesek

Én azt gondoltam, hogy ez nagyon egyszerű probléma. Egy címet kell eltárolni a memóriában...
Szavaztam rá az issue trackeren.
Válasz küldése