Sziasztok!
Másnak is előfordul, hogy ha sorkizárt módban szerkeszti a dokumentumait - writer-ban - akkor a képernyőn az egérrel pozícionált kurzorral nem találja el a szerkeszteni kívánt helyet?
Olyan, mintha valahol a háttérben a writer csak azt jegyezné meg, hogy balra zárt módban mi a karakterek margótól számított pozíciója, és a sorkizárt módban is erre ugrana vissza hivatkozási alapként. Így rendszeresen máshol javítok, mint ahol szeretnék...
Üdv:
Fül
Zizi64: leválasztottam a témát, ez egy másik probléma...
Kurzor pozíció sorkizárt módban más, mint balra zárt módban
Kurzor pozíció sorkizárt módban más, mint balra zárt módban
OOo 3.2.1 on MAC OSx 10.5.8
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Kurzor pozíció sorkizárt módban más, mint balra zárt mód
Üdv!
Soha nem tapasztaltam ilyet, most direkt kipróbáltam (OxygenOffice3.2.1, WinXPprofiSP3) de most se csinált ilyet.
Pontosan ugyanazon két betű között maradt a kurzor a váltások (balra/sorkizárt/középre/sorkizárt/jobbra/sorkizárt) után, mint azelőtt volt; (természetesen a képernyőhöz viszonyított helyzet kismértékben változott).
Részletezd kicsit a problémát: Tabulátorok, különleges karakterek, vannak a kérdéses bekezdésben?
Ott áll a kurzor két betű között, és ha váltod a sorrendezést, akkor hirtelen odébb ugrik?
...meg ilyesmiket kéne pontosabban tudnia a reménybeli válaszadónak.
Soha nem tapasztaltam ilyet, most direkt kipróbáltam (OxygenOffice3.2.1, WinXPprofiSP3) de most se csinált ilyet.
Pontosan ugyanazon két betű között maradt a kurzor a váltások (balra/sorkizárt/középre/sorkizárt/jobbra/sorkizárt) után, mint azelőtt volt; (természetesen a képernyőhöz viszonyított helyzet kismértékben változott).
Részletezd kicsit a problémát: Tabulátorok, különleges karakterek, vannak a kérdéses bekezdésben?
Ott áll a kurzor két betű között, és ha váltod a sorrendezést, akkor hirtelen odébb ugrik?
...meg ilyesmiket kéne pontosabban tudnia a reménybeli válaszadónak.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Hm, igazából semmi extra nincs. Teljesen hétköznapi szöveg.
Ha sorkizárt módban van, akkor a betű képernyőn megjelenő pozíciója nem az, mint ami el van tárolva. Olyan mintha két réteg lenne egymáson. Az egyik a valós pozíció a másik pedig valami "látszó". Az egérrel a "látszó" pozíció szerint tudom pozícionálni a kurzort, de akkor nem találom el a betű valós helyét és rossz helyen kezdek javítani, beszúrni, miazmás...
Ha sorkizárt módban van, akkor a betű képernyőn megjelenő pozíciója nem az, mint ami el van tárolva. Olyan mintha két réteg lenne egymáson. Az egyik a valós pozíció a másik pedig valami "látszó". Az egérrel a "látszó" pozíció szerint tudom pozícionálni a kurzort, de akkor nem találom el a betű valós helyét és rossz helyen kezdek javítani, beszúrni, miazmás...
OOo 3.2.1 on MAC OSx 10.5.8
- Zizi64
- Globális moderátorok
Egy-egy karakterhelynyit tévedsz így, vagy akár többet is?Az egérrel a "látszó" pozíció szerint tudom pozicionálni a kurzort, de akkor nem találom el a betű valós helyét és rossz helyen kezdek javítani, beszúrni, miazmás
(Továbbra sem tudtam Windows alatt 3,2Mhz Intel processzorral előidézni a problémát Windowson.)
Azért írtam a processzor sebességet, mert hátha olyan jelenségről van szó, hogy amikor átváltod a rendezés típusát, esetleg egy lassabb processzor még nem rendez át mindent, amikor te a kurzorral el akarod találni azt a bizonyos szerkesztési pozíciót. Vagy a rendezés típus váltása után később is fennáll a jelenség?
Tudnál feltölteni ide minta fájlt (kipreparálva; mondjuk színezve) ami mutatja a jelenséget? Esetleg egy képernyőképet?
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z