Élőfejben kép körülfuttatása szöveggel

Szövegszerkesztő
Bendegúz
Önkéntesek

Élőfejben kép körülfuttatása szöveggel

Hozzászólás Szerző: Bendegúz »

Sziasztok!

Környezet: WinXP SP3
ooo3.2 - Writer

Ha valaki meg tudná mondani, hogy az élőfejben miért nem műxik a képek körülfolyatása szöveggel, azt nagyon megköszönném!
Mellékelek egy képet a problémáról.
Kerülő megoldással meg lehet csinálni, de az már a feladat bonyolításának kategóriája...

Segítségeteket előre is köszönöm!
Csatolmányok
A szövegtartalomnál megy a körülfolyás, az élőfejben nem...
A szövegtartalomnál megy a körülfolyás, az élőfejben nem...
Linux Mint
LibreOffice
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Élőfejben kép körülfuttatása szöveggel

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!

Kipróbáltam: A „Karakterenként” típusú horgonyzással az élőfejben is (kvázi) körbefut a szöveg. Például: Előtte lévő szöveg, Utána lévő szöveg; közte csak egy szóköz van, meg a keret objektum, beszúrva. Sajnos az előtte lévő „sorokban” (térben) egy nagy űr keletkezik a kép (keret) magasságával arányban. A keretet és a képet a „Karakterenként” típusú horgonyzással nem lehet az élőfejen túl nagyítani, míg a többi horgonyzással - ha nagyítom, vagy lefelé húzom, az objektumot - az átlóghat a szövegtestbe, és ott úgy viselkedik, mintha oda tartozni, és ott körbe is futja a szöveg. Hát ez lehet, hogy hiba, be kéne jelentened. Vagy legalább Kami-nak, timar-nak közvetlenül is jelezned kellene.

A próbát OxygenOffice 3.1.1 verzióval végeztem, WinXPprofSP3-on

Miután a "Karakterenként" típussal horgonyzott objektum esetében "működik" a funkció, úgy gondolom, ez tényleg hiba.
A kép amit feltöltöttél, nagyon hasznos volt, de ahhoz, hogy más is (más verzióval, más oprendszeren) ki tudja próbálni (kevesebb munkával) ahhoz jól jött volna egy mintafájl is. (A hibabejelentéshez is szinte elengedhetetlenül szükséges lehet egy (angol nyelvű!) csatolmány. Ebben segítettem most. Igaz, csak magyar nyelvű. Miután én is csak felhasználója vagyok az OOo-nak konkrét segítséget nem tudok adni, a javítást sem tudom megígérni.

Megkerülni a problémát -ahogy a szavaidból kivettem - te is képes vagy.
Körbefuttatás_élőfejben.png
Csatolmányok
Körbefuttatás élőfejben.odt
(22.23 KiB) Letöltve 138 alkalommal.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Zizi64
Globális moderátorok

Üdv!

Mégis találtam valamit:

http://user.services.openoffice.org/en/ ... 85&p=72645

Nem teljesen értem, hogy ez at 1.1 verzióval való kompatibilitás a program verziójára, vagy az ODF szabványra vonatkozik, de úgy tűnik, így (jobban) működik. Azt sem értem miért lett ez a különbség a két verzió között.
Körbefuttatás_élőfejben2.png
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Bendegúz
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: Bendegúz »

Köszönöm Zizi!
A második megoldás tökéletes! 50 ponttal jutalmaznám, ha ez a prog.hu lenne :D !

De, hogy én is írjak valami okosságot, ezt írja erről a funkcióról a súgó (így már, hogy tudtam mit keressek, egész könnyű volt :knock: ):

StarOffice 6.0/7 objektumok körüli szöveg körülfuttatási módszerének használata
Az MS Word és a Writer eltérően közelíti meg az úszó képernyőobjektumok körüli szöveg-körbefolyatás problematikáját. Az úszó képernyőobjektumok Writer-keretek és -rajzobjektumok, és a „szövegdoboz”, „grafika”, „keret”, „kép” stb. a Wordben.
Az MS Wordben és a Writer aktuális verzióiban az oldal élőfej/élőláb és lábjegyzet/végjegyzet tartalma nem folyja körül a képernyőobjektumokat. A szövegtörzs tartalma körbefolyja azokat az úszó képernyőobjektumokat, amelyek az oldal élőfejéhez vannak horgonyozva.
A Writer StarOffice 8 vagy OpenOffice.org 2.0 előtti verzióiban ennek ellenkezője volt igaz.
Ha a beállítás ki van kapcsolva, ami az alapbeállítás, akkor az újfajta szövegtördelés lesz alkalmazva. Ha a beállítás be van kapcsolva, akkor a korábbi szövegtördelési módszer lesz alkalmazva.
Linux Mint
LibreOffice
Zizi64
Globális moderátorok

Üdv!

...Na akkor most, merje az ember használni a bekapcsolt (régebbi) opciót, vagy ne?
Mi történik, ha bekapcsolva (körbefuttatva az élőfejben) *.doc -ba mentünk?
Ha Word-del rendelkező ember kezébe kerül a fájl, mit lát majd?
Persze, tudom: ki kell próbálni...
Válasz küldése