OEP dokumentum probléma
OEP dokumentum probléma
Az OEP honlapjáról letölthető (word) dokumentumokat megnyításkor az OpenOffice 3.2 és elődjei teleszemetelik FORMTEXT feliratokkal. Ez valamilyen inkompatibilitási probléma? Van erre valamilyen megoldás, beállítás, ami ezt a hibát kiküszöböli?
Itt egy kép hogy néz ki:
http://www.g-h.hu/pic/oepdokumentumhiba.jpg
Itt egy kép hogy néz ki:
http://www.g-h.hu/pic/oepdokumentumhiba.jpg
Windows 10. x64, Libre Office 5.2.2.2
- r4zoli
- Site Admin
Re: OEP dokumentum probléma
Nekem nincs ilyen, igaz win7 alatt 3.2 normálisan betölti, és elő sem tudom idézni.
Nézzél szét az Eszközök>Beállítások>OpenOffice.org Writer>Nézet alatt a Megjelenítésnél a mezőkódok engedélyezettek-e.
Ennek átállítása nálam nem okozott semmit, de hátha.
Szerkesztés:
Viszont össze vissza írogatva benne, sikeresen összeomlott az OOo.
Nézzél szét az Eszközök>Beállítások>OpenOffice.org Writer>Nézet alatt a Megjelenítésnél a mezőkódok engedélyezettek-e.
Ennek átállítása nálam nem okozott semmit, de hátha.
Szerkesztés:
Viszont össze vissza írogatva benne, sikeresen összeomlott az OOo.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
Próbáljuk meg árnyalni a problémát...
Letöltöttem én is az OEP honlapjáról a kérdéses fájlt. (Csak tesztelés céljából, nekem nincs rá szükségem)
Felvetődik a kérdés: A te példányodat ki és milyen programmal töltötte ki?
OxygenOffice 3.1.1-gyel kitöltöttem néhány mezőt, amik táblázatcellák tulajdonképpen, és a mellette lévő "....."-ot tartalmazó cellával képeznek egy táblázatot, oly módon, hogy ahogy szélesedik a beírt adat, úgy fogy a "....." cella szélessége.
Addig míg üresen elmentem doc formátumban, addig nincs baj, de ha csak egyetlen nevet is beírok, és úgy mentem el, akkor az újabb megnyitáskor már tényleg tele van FORMTEXT-tel.
Próbáljuk meg árnyalni a problémát...
Letöltöttem én is az OEP honlapjáról a kérdéses fájlt. (Csak tesztelés céljából, nekem nincs rá szükségem)
Felvetődik a kérdés: A te példányodat ki és milyen programmal töltötte ki?
OxygenOffice 3.1.1-gyel kitöltöttem néhány mezőt, amik táblázatcellák tulajdonképpen, és a mellette lévő "....."-ot tartalmazó cellával képeznek egy táblázatot, oly módon, hogy ahogy szélesedik a beírt adat, úgy fogy a "....." cella szélessége.
Addig míg üresen elmentem doc formátumban, addig nincs baj, de ha csak egyetlen nevet is beírok, és úgy mentem el, akkor az újabb megnyitáskor már tényleg tele van FORMTEXT-tel.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Üdv mindenkinek!
Erre a hibára én is ráfutottam. Tud azóta valaki megoldást, vagy maradt a csodálkozó szempár, és legyintő sóhajtás?
Erre a hibára én is ráfutottam. Tud azóta valaki megoldást, vagy maradt a csodálkozó szempár, és legyintő sóhajtás?
OpenOffice.org 3.2.1
OOO320m19 (Build:9505)
ooo-build 2010-06-02
ooo-build 2010-06-02
- Zizi64
- Globális moderátorok
Üdv!
...Nos, én most, udvarias "kérésedre": igen. Pedig semmi szükségem erre a dokumentumra... (És fejlesztő se vagyok...)
Úgy tűnik néhány mező kitöltése után - persze az egész dokumentummal nem vacakoltam - normálisan jelenik meg az újra megnyitás után.
- Innen töltöttem le:
http://www.oep.hu/portal/page?_dad=port ... ema=PORTAL
- ezt: Foglalkoztatói igazolás (FI. 10. r.sz.) Frissítve: 2009. augusztus 13.
- Csak olvashatóként nyílt meg, de mentés másként után szerkeszthetővé vált.
- "Doc" formátumba mentettem, és azt nyitottam meg újra.
- Mindezt WindowsXPprofSP3-alatt követtem el.
- A LibreOffice-szal szerkesztett dokumentum OxygenOffice3.2.1 alatt is hibátlanul megnyílt.
- De az eredeti, letöltött dokumentum valamiért nem akart szerkeszthetővé válni az OxygenOffice-szal, "mentés másként" után is maradt "csak olvasható".
Hát dióhéjban ez most a helyzet.
Ha te bővebben kipróbálod a dolgot, várjuk a beszámolódat az eredményről...
Kipróbáltad már a legújabb LibreOffice3.3.2-vel? (A fórum "Hülye kérdésre hülye választ" szabálya alapján.)Tud azóta valaki megoldást, vagy maradt a csodálkozó szempár, és legyintő sóhajtás?

...Nos, én most, udvarias "kérésedre": igen. Pedig semmi szükségem erre a dokumentumra... (És fejlesztő se vagyok...)
Úgy tűnik néhány mező kitöltése után - persze az egész dokumentummal nem vacakoltam - normálisan jelenik meg az újra megnyitás után.
- Innen töltöttem le:
http://www.oep.hu/portal/page?_dad=port ... ema=PORTAL
- ezt: Foglalkoztatói igazolás (FI. 10. r.sz.) Frissítve: 2009. augusztus 13.
- Csak olvashatóként nyílt meg, de mentés másként után szerkeszthetővé vált.
- "Doc" formátumba mentettem, és azt nyitottam meg újra.
- Mindezt WindowsXPprofSP3-alatt követtem el.
- A LibreOffice-szal szerkesztett dokumentum OxygenOffice3.2.1 alatt is hibátlanul megnyílt.
- De az eredeti, letöltött dokumentum valamiért nem akart szerkeszthetővé válni az OxygenOffice-szal, "mentés másként" után is maradt "csak olvasható".
Hát dióhéjban ez most a helyzet.
Ha te bővebben kipróbálod a dolgot, várjuk a beszámolódat az eredményről...
Sok sikert!
Nincs szerencsém.
A hónapkiválasztásnál nem jelenik meg semmi.
Tudom, hová kell kattintanom, s menüben megjelennek a hónapnevek, de csak a kiválasztás idejére, majd a kiválasztás után ismét eltűnik.
Egyformán viselkedik az open és a libre is.
A hónapkiválasztásnál nem jelenik meg semmi.
Tudom, hová kell kattintanom, s menüben megjelennek a hónapnevek, de csak a kiválasztás idejére, majd a kiválasztás után ismét eltűnik.

Egyformán viselkedik az open és a libre is.
OpenOffice.org 3.2.1
ooo-build 2010-06-02
ooo-build 2010-06-02
- Zizi64
- Globális moderátorok
Az eredeti dokumentum nagy része jelszóval védett. Alig lehet valamit szerkeszteni benne MS Office XP (2002)-vel.
Talán ez is hozzájárul a helytelen működéshez.
Igazad van, azokon a helyeken (talán: Táblázatcellába helyezett Ürlapelem) nem megfelelően viselkedik a LO.
Itt lehet hibákat jelenteni. (Ha te nem teszed meg, valószínűleg más se fogja.)
http://libreoffice.hu/hibabejelentes/
vagy angolul:
https://bugs.freedesktop.org/
És itt is tudod leellenőrizni is, hogy valaki jelentette-e már...
...Bár szerintem ez mindaddig nem fog tökéletesen megoldódni, amíg a Microsoft nyilvánosságra nem hozza a bináris fájlformátumainak hivatalos leírását. Addig sajnos csak "reverse engineering" módszerrel (magyarul találgatás, próbálkozás) történhet a .doc fájlkonverter rutinok fejlesztése...
Talán ez is hozzájárul a helytelen működéshez.
Igazad van, azokon a helyeken (talán: Táblázatcellába helyezett Ürlapelem) nem megfelelően viselkedik a LO.
Itt lehet hibákat jelenteni. (Ha te nem teszed meg, valószínűleg más se fogja.)
http://libreoffice.hu/hibabejelentes/
vagy angolul:
https://bugs.freedesktop.org/
És itt is tudod leellenőrizni is, hogy valaki jelentette-e már...
...Bár szerintem ez mindaddig nem fog tökéletesen megoldódni, amíg a Microsoft nyilvánosságra nem hozza a bináris fájlformátumainak hivatalos leírását. Addig sajnos csak "reverse engineering" módszerrel (magyarul találgatás, próbálkozás) történhet a .doc fájlkonverter rutinok fejlesztése...
Sok sikert!
- r4zoli
- Site Admin
Ez így már nem igaz, az office bináris formátumok specifikációi már hozzáférhetőőek:Zizi64 írta: ...Bár szerintem ez mindaddig nem fog tökéletesen megoldódni, amíg a Microsoft nyilvánosságra nem hozza a bináris fájlformátumainak hivatalos leírását. Addig sajnos csak "reverse engineering" módszerrel (magyarul találgatás, próbálkozás) történhet a .doc fájlkonverter rutinok fejlesztése...
Microsoft Office File Formats
De ez nem sokat segít a fenti probléma megoldásában, de legalábbmár nem kell visszafejteni a kódot.
Tökéletes meg soha sem lesz.
Megoldás lehet ha az OEP-t rá lehet venni az ODF fájl formátum támogatására, de az egy másik történet.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Az APEH-et is sikerül rávenni, hogy ne csak a Windows-t használók "élvezhessék" az elektronikus adóbevallás örömeit...
(Java alapú lett a nyomtatványkitöltőjük, így már megy Linuxon is.)
...De hogy hány levelet kellett ehhez írni, és ki intézte el?????
(Java alapú lett a nyomtatványkitöltőjük, így már megy Linuxon is.)
...De hogy hány levelet kellett ehhez írni, és ki intézte el?????
Sok sikert!