Egy rokonomnak szeretnék segíteni az adatbázis létrehozásával (könnyebb lenne a raktárkészletet szemmel tartani és rendelni). Eddig sosem használtam adatbázist, szóval teljesen kezdő vagyok ezen a téren.
A Base bevezető segítségével sikerült elindulnom, beviteli űrlapot csinálni legördülő menükkel, stb. A csatolmányban látható, hogy meddig jutottam

A feltöltés szépen megy, azzal kapcsolatban 3 kérdésem lenne:
1. Hogy lehetne beállítani, hogy az űrlap megnyitáskor üres mezőkel induljon? Most az utolsó rekordot mutatja, de jobb lenne, ha üresen indulna, de nem tudom hogy lehetne beállítani.

Szerk.: Közben rájöttem, hogy a program indítása után először az első rekordot mutatja. Bevitel előtt először a táblán át kell állítani az új sorra, mert különben megpróbálja átírkálni a már mentett rekordokat.
2. Megoldható lenne, hogy az űrlapon lévő "Termék mentése" gomb a termék mentése mellett egyben átvegye az "Új termék felvétele" gomb szerepét is (értem ez alatt, hogy a rekord mentés után egy sorral tovább is lép az adatbázisban -> új rekord felvétele)? A gombokhoz tartozó menüben csak egy feladatot tudtam beállítani, a makrókhoz meg nem értek -még

3. Az valahogy megoldható, hogy a Termék BRUTTÓ árát két, az adatbázisban szereplő érték (Termék Nettó ára és az áfa szorzó pl.: 1,25) szózatából automatikusan előállítsa az űrlapon és mentse az adatbázis megfelelő helyére?
Nagyobb gondom a termék kereséssel lenne.

Valahogy így gondoltam a kinézetét:

Kép eredeti méretben
Ezt nem tudom, hogy hogy lehetne megoldani.

Remélem hellyel-közzel érthető mit szeretnék!
Csatolom az eddigi "szerencsétlenkedésem"

Szerk.: Valakinek valami ötlet, amin elindulhatnék a megoldásban?
SZERK. 2.:
Befejeztem az adatbázis. Nem egészen olyan mint, szerettem volna, de végül is szépen működik, a feladatát ellátja, használható. Az uncsimék hasznát tudják majd venni, és az a lényeg!

Üdv.: AmperHunter