Saját kitalált szavaim automatikus elválasztása

Szövegszerkesztő
Poliverzum
Önkéntesek

Saját kitalált szavaim automatikus elválasztása

Hozzászólás Szerző: Poliverzum »

Sziasztok, mint azt majdnem senki nem tudja rólam, író volnék, és volna egy szolgáltatás, ami (ha értenék hozzá...) jelentősen megnövelhetné az OOo alatti "felhasználói élményemet". Arról van szó, hogy én szívesen használom az "automatikus elválasztás" funkciót (Tehát bekezdéstulajdonságként, hogy az elválasztás automatikusan történjék). No most ez néha hülyeséget csinál, de ez persze érthető. A baj nem ez, hanem az, hogy a műveimben elég sok olyan szó van, amit én találtam ki, mert pld valami kitalált szereplő neve, ezek értelemszerűen nem is lehetnek benne semmiféle szótárban. Ezeket nem választja el, ami gond, ha e nevek hosszúak. Ami gyakori. Efféle szavakra gondolok, mint pld:

Poliverzum
Teszeolauki
Nonorilla
Vaszüredzsikó

Van belőlük néhány száz. No most, én persze berakhatok valahová rugalmas kötőjelet, de az nem lesz jó, ha áttördelem a szöveget más hasábszélességre! Mindenhová berakni minden egyes szó minden előfordulásánál meg iszonyatos meló. Tehát, gondolom van rá mód hogy valami saját szótárat hozzak létre, de olyat, ahol megadom minden saját szónál a lehetséges elválasztások összes helyét, hogy azoknál kísérelje meg elválasztani a szót, máshol viszont ne! Kérem akinek van türelme, írja le nekem jó szájbarágósan ennek a módját!

Megjegyzés: az OOo-t természetesen Linux alatt használom.
Linux másfajta • 2.4.X • Linux másfajta
timar
Önkéntesek

Re: Saját kitalált szavaim automatikus elválasztása

Hozzászólás Szerző: timar »

Nekem elválasztja ezeket a szavakat gond nélkül. Lásd a mellékelt képet.
Csatolmányok
Image1.png
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x
Poliverzum
Önkéntesek

Re: Saját kitalált szavaim automatikus elválasztása

Hozzászólás Szerző: Poliverzum »

Hm... Most leellenőriztem, és néha megteszi valóban nekem is! De érdekes módon nem mindig! Nem értem... Persze, ezek után nem kétlem, hogy valami olyasmi lehet a gond, hogy valami rosszul van beállítva nálam. Azt hiszem kénytelen leszek alaposs kísérletezésbe kezdeni ezzel kapcsolatban.

Mindenesetre köszi, hogy foglalkoztál a témával! Meglehet tán, egyszerűen előítéletes voltam - mert az automatikus javítás nem működött a felkiáltójel után (lásd másik topik) emiatt ezt is automatice programhibára fogtam, pedig lehet hogy valóban nálam a hiba!

Szóval köszi, még akkor tesztelem a dolgot mert rá kell jöjjek, miért működik csak néha!
Linux másfajta • 2.4.X • Linux másfajta
Válasz küldése