Párbeszéd [Megoldva]

Általában minden ami máshova nem fér
V.József

Párbeszéd [Megoldva]

Hozzászólás Szerző: V.József »

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy a writerben hogyan lehet bekezdés elejére gondolatjelet tenni? Az addig oké, hogy ha a szövegen belül kötőjelet teszek előtte és utána is közzel, akkor a szövegszerkesztő automatikusan átvált kötőjelről gondolatjelre, de én párbeszédeket írok, ahol minden egyes sor új bekezdés, és ugye gondolatjellel kellene kezdődniük. A bekezdést meg ugyebár nem kezdhetem közzel! Arra lennék kíváncsi, hogy létezik-e erre valami billentyű-kombináció. Az interneten csak az írásjelek különbözőségének leírását találom mindenhol. A Wordben anno ugyanez volt a problémám, de ott megtaláltam a billentyű-kombinációt.
És ha már itt vagyok, akkor arra is kíváncsi lennék, hogy az oldalszámozást melyik menüben találhatom. Lehet, hogy átsiklottam felette!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv: József
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára V.József 2009. május 11., hétfő 21:58-kor.
Ms Windows XP • 3.0.X • Ms Windows XP
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Párbeszéd

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!

Nem először sütöm el az ötletemet itt a fórumon :) :

Az "Eszközök->Automatikus javítás->Csere" fülön:

CtrlC-vel egy meglévő szövegből a vágólapra tett gondolatjelet
CtrlV-vel a "helyettesítő szöveg" ablakba másolunk
és a "csere" ablakba például: "*-" (csillag, mínusz) karaktereket (de mindenképpen olyan betűkombinációt, amit másra nem használunk) írva,
a "csak szöveg" opciót bejelölve, hogy olyan betűtípussal szúródjon be majd amikor használjuk, amelyikkel éppen a beszúrás pillanatában írunk,
"Új" gombbal felvenni a listába, azután:

Az "Eszközök->Automatikus javítás->Beállítások" fülön:
"Cseretáblázat használata"; [T] oszlop négyzetét bejelölni.

Így írás közben a bekezdés elejére, vagy bármikor beütött "*-" karaktereket az utánuk írt szóköz beütés után azonnal lecseréli a kívánt (gondolatjel) karakterre, megkerülve a súgóban részletesen leírt csereszabályokat.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zizi64 2009. május 26., kedd 18:57-kor.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
V.József

Kedves Tibor!
A leírtak alapján megoldódott a problémám. Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Üdv: Vörös József
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!

Örülök, hogy megoldódott a problémád.

Az oldalszámozásra nem reagáltam...
Jómagam az élőlábba szoktam beszúrni egy-egy "Mező"-t egymásután: "Oldalszám" / "Oldalak száma" alakban ="aktuális oldal / összes oldal"
De itt a fórumon ajánlott valaki már egy oldalszámozó kiegészítést is...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zizi64 2009. május 26., kedd 18:58-kor.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
V.József

Re: Párbeszéd [Megoldva]

Üdv!
Már megtaláltam a kiegészítést is. Lehet, hogy először körül kellett volna néznem, és nem egyből kérdeznem!
Mégegyszer köszi!
Üdv: Vörös József
fmate14

Re: Párbeszéd [Megoldva]

Hozzászólás Szerző: fmate14 »

Kötőjel: Alt+0150
Idézőjelek: Alt+0132, Alt+0148
Nem törhető szóköz: Alt+0160
(Csak Windowson, a számokat a numerikus billentyűzeten kell beütni, viszont ez mindenhol működik, nem csak a OOo-n belül.)
MS Windows Vista • 3.0.X • Ubuntu 8.x
Válasz küldése