Adatfrissítés

Táblázatkezelő
Javill

Adatfrissítés

Hozzászólás Szerző: Javill »

Külső adatok importálására használnám. Korábban excel-t használtam, ott jobb egérgomb adatfrissítéssel végződött, itt hasonlót sem találok....
SEGÍTSÉG!!!!
Ms Windows XP • 3.0.X • Ms Windows XP
g_123_wert
Önkéntesek

Re: Adatfrissítés

Hozzászólás Szerző: g_123_wert »

Ha a Beszúrás/Hivatkozás külsö adatra ... menüpontjából véghezvitt adatbeszúrásra gondolsz importként, akkor ott az adatok frissítését elvileg be lehet állítani a csatolás létrehozásakor, hogy milyen gyakran történjen. Ezenfelül ha van ilyen csatolt fájl akkor azt a Szerkesztés/Hivatkozások... menüpontban lehet frissíteni.

Vagy esetleg milyen más importra gondolsz amit lehet frissíteni?

Merthogy az import éppen az, hogy átveszem az adatokat az én fájlomba/rendszerembe/adatbázisomba stb. STATIKUSAN. Ha pedig nem statikus akkor frissül, de akkor csatolt és nem import.

Vagy valaki javítson ki esetleg.
Ms Windows XP • 3.0.X • Ubuntu 7.x
szellszabi

Hozzászólás Szerző: szellszabi »

Az lenne a kérdésem, hogy hasonló módon szeretnék külső adatbázis (MS SQL 7) táblából lekérdezést csatolni, és pl. megnyitáskor vagy adott időközönként frissíteni. Tehát nem importálni akarok, hanem dinamikusan csatolni, ahogy az adatbázis változik, úgy változik a Calc listája is ha megnyitom pl....

Ezt hogy lehet megoldani, egyáltalán csatolni? Meg lehet oldani?

Szabi.
OpenOffice 3.2.1 Windows 7 64 bit. SP1
laszlogonda
Önkéntesek
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: laszlogonda »

"Beszúrás" menüben-> "Hivatkozás külső adatra", s a felbukkanó ablakban bepipálni a "frissítés"-t.
Másodpercben beállítható a frissítés gyakorisága is.
SuSe11.4 + OO, XP SP3 + OO
szellszabi

Igen, látom, van lehetőség adatbázis file-ok (xls, dbf, csv ...) file-ok csatolására, de SQL serverhez hogyan csatlakozom?
r4zoli
Site Admin

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

szellszabi írta:Igen, látom, van lehetőség adatbázis file-ok (xls, dbf, csv ...) file-ok csatolására, de SQL serverhez hogyan csatlakozom?
Külső adatbázishoz való csatlakozáshoz, regisztrált adatforrás kell ehhez, az Új>Adatbázis alatt válaszd a harmadik opciót, Kapcsolódás meglévő adatbázishoz, a lenyíló menüből, válaszd az ADO opciót (windows alatt van csak), majd add meg az adatforrást, majd a csatlakozás adatait. felhasználó nevet és a jelszót, majd mentés, és a regisztrált alapbeállításon nem változtatni.
Ha most megnyitsz egy munkafüzetet, az adatforrásoknál a regisztrált adatbázisok között már megtalálható az új fájl.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
szellszabi

Igen, sikerült regisztrálni....

Ha megnyomom az F4-et (az adatforrások megjelennek) egy üres munkafüzetben, akkor tudom tallózni a táblákat és view-kat, sőt át is tudom húzni a munkafüzet részbe, de ott nem frissül a munkafüzetben.

Ha próbálom beszúrás/hivatkozás külső adatra menüpontot, akkor ott továbbra is file-t kell tallóznom. Ott tallózom a regisztráláskor elmentett valami.odb-t, de nem történik semmi... valamit elronthattam a regisztrációnál?

Szabolcs.
r4zoli
Site Admin

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Az így beillesztett tartományt frissíteni lehet az Adatok>Tartomány frissítése alatt, ha változott az adat bázistábla/lekérdezés.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
szellszabi

KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET, EZ AZ AMIT KERESTEM!
Válasz küldése