OpenOffice 3
- Mészáros Tamás
- Önkéntesek
OpenOffice 3
Megjelent az új verzió egyenlőre nincs meg magyarul meg. Angol nyelven érhető el.
Mészáros Tamás
MS Windows 7 SP1 Home Premium HU • OpenOffice.org 4.1.5 • PhotoFiltre Studio 10.12.1
MS Windows 7 SP1 Home Premium HU • OpenOffice.org 4.1.5 • PhotoFiltre Studio 10.12.1
-
- Önkéntesek
Re: OpenOffice 3
Ma beszéltem Németh Lacival, és kitűztük az október 23-át, mint céldátumot, ami azért elég merész, de ez lenne jó mindkettőnknek egyéb határidők és elfoglaltságok miatt.
Ms Windows XP • 3.2.x • openSuse 11.x
hmm, ha legkésőbb a téli szünet utánra kész lesz, akkor a gyerkőcök lehet, hogy márt ezt fogják tanulni.timar írta:Ma beszéltem Németh Lacival, és kitűztük az október 23-át, mint céldátumot, ami azért elég merész, de ez lenne jó mindkettőnknek egyéb határidők és elfoglaltságok miatt.
-
- Önkéntesek
Okt. 23-ra nem lesz kész, ez már biztos, mert ez a hétvége nem úgy alakult. Okt. 31?
a közoktatásban 22-én (nálunk már 21-éntimar írta:Okt. 23-ra nem lesz kész, ez már biztos, mert ez a hétvége nem úgy alakult. Okt. 31?

-
- Önkéntesek
A HUP-on az volt a hír, hogy a fordítás javítása kész, kezdődik a build. A Windows ma hajnalban végzett. Ma még tesztelem. A Mac OS X is készül.charlie írta:HUP-on volt valami hír, hogy kész. Most azzal mi van akkor?
- Mészáros Tamás
- Önkéntesek
A súgó is le lett fordítva. Vagy esetleg az nem sikerült? A SUN mennyire fordította le a súgókat?timar írta:A HUP-on az volt a hír, hogy a fordítás javítása kész, kezdődik a build. A Windows ma hajnalban végzett. Ma még tesztelem. A Mac OS X is készül.charlie írta:HUP-on volt valami hír, hogy kész. Most azzal mi van akkor?

Mészáros Tamás
-
- Önkéntesek
A súgó is le lett fordítva. A súgó 2.4 és 3.0 közötti különbségének fordítását szintén kijavítottam, ezt eleve beleértettem a munkába.Mészáros Tamás írta:A súgó is le lett fordítva. Vagy esetleg az nem sikerült? A SUN mennyire fordította le a súgókat?
A 3-as verzió tudja már kezelni a .docx formátumot?
Windows 10. x64, Libre Office 5.2.2.2
-
- Önkéntesek
Igen, be tudja olvasni, de menteni nem tud bele.szokolof írta:A 3-as verzió tudja már kezelni a .docx formátumot?
Van egy szimpla, semmi extra dolgot nem tartalmazó xls munkafüzet (OOo 2.4-el készítve), amit a 3-as nem tud megnyitni, kifagy közben.
Esetleg ami érdekes benne, hogy 19 munkalap van benne. De ezen kívül semmi, nevek meg adatok vannak, semmi képlet, stb.
Ötlet?
szerk.: hmm, mégse csak ez a baja, másnál is ezt csinálja, nem nyit meg dokumentumot, mert kifagy tőle.
Esetleg ami érdekes benne, hogy 19 munkalap van benne. De ezen kívül semmi, nevek meg adatok vannak, semmi képlet, stb.
Ötlet?
szerk.: hmm, mégse csak ez a baja, másnál is ezt csinálja, nem nyit meg dokumentumot, mert kifagy tőle.
- r4zoli
- Site Admin
Hogyan telepítetted?
minden előző OOo 3.0 változatot távolíts el, töröld a Program Files alól az OOo3 könyvtárat, és a felhasználói könyvtárat is.
minden előző OOo 3.0 változatot távolíts el, töröld a Program Files alól az OOo3 könyvtárat, és a felhasználói könyvtárat is.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
-
- Önkéntesek
Na most nem értem, hiba vagy nem hiba? Nekem megnyit mindent, nem fagy ki.charlie írta:szerk.: hmm, mégse csak ez a baja, másnál is ezt csinálja, nem nyit meg dokumentumot, mert kifagy tőle.
- r4zoli
- Site Admin
Én is tesztelgetem, eddig mindent megnyitott, miután sikeresen telepítettem.
Fel tudnál tenni egy nem megnyíló fájlt?
Fel tudnál tenni egy nem megnyíló fájlt?
Na, a gépen egy OOo 2.4 van még, nem távolítottam azt el. A magyar RC-t telepítettem. Bármilyen fájlnál ezt csinálja velem. calc, writer megnyitás közben kifagy, ppt-t megnyitja, aztán fagy ki. leszedtem, felraktam az angol verziót, az meg jó.
- r4zoli
- Site Admin
A 2.4.1 nekem is fent van párhuzamosan, a kettő független egymástól és párhuzamosan futhat, különbözők a felhasználói könyvtárak stb.
Amikor úgy telepítettem, hogy az angolt eltávolítottam és feltettem a magyart a telepítés közben unopkg hibákat írt ki és el sem indult.Leszedtem és minden OOo3 könytárat töröltem a Program Files és a Application data alatt.Utánna új telepítés és minden megy.
Amikor úgy telepítettem, hogy az angolt eltávolítottam és feltettem a magyart a telepítés közben unopkg hibákat írt ki és el sem indult.Leszedtem és minden OOo3 könytárat töröltem a Program Files és a Application data alatt.Utánna új telepítés és minden megy.
Az angolt azután raktam fel, hogy a magyart felraktam (és leszedtem), azért, hogy kiderítsem, hogy a géppel van a baj, vagy csak a magyar ooo3 rossz. Előtte nem volt fent a 3-as OOo a gépen (mármint azelőtt, hogy a kettest felraktam volna)r4zoli írta:A 2.4.1 nekem is fent van párhuzamosan, a kettő független egymástól és párhuzamosan futhat, különbözők a felhasználói könyvtárak stb.
Nincs valami naplózás az ooo-ban, ahol meg lehetne nézni, hogy miért fagy ki? eventlogba nem ír semmit.
- Mészáros Tamás
- Önkéntesek
OpenOffice 3 fagyás
A hibákat a Vista elküldi. XP-ben nem tudok segíteni, mivel apám laptopján a Kiwit használom. Kíváncsi leszek, hogy kell e JRE-t telepíteni vagy már alapból bent van a telepítő fájlba. Jobb ha külön van nekem. Most töltöm le a 3.0-ás verziót. Saját tapasztalat - ha sok a felesleges program fent amit felraktam és letöröltem annak nyoma marad Windows alatt a regisztrációs adatbázisba. Én kétszer meggondolom, hogy felrakom e azt a programot. Vajon használom a mindennapokba. Béta és RC programot ritkán rakok fel. 

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Mészáros Tamás 2008. november 6., csütörtök 11:56-kor.
Mészáros Tamás
RC =/= béta !
RC (Kiadásra jelölt, kb. ezt jelenti magyarul) már a végleges kódot tartalmazza, csak egy utolsó tesztelés végett nem véglegesnek adják ki. Ha nagy bugot nem tartalmaz, akkor az RC lesz a végleges is (nagyon kis változtatások előfordulhatnak)
RC (Kiadásra jelölt, kb. ezt jelenti magyarul) már a végleges kódot tartalmazza, csak egy utolsó tesztelés végett nem véglegesnek adják ki. Ha nagy bugot nem tartalmaz, akkor az RC lesz a végleges is (nagyon kis változtatások előfordulhatnak)
- r4zoli
- Site Admin
Megpróbáltad úgy feltenni, hogy töröltél minden könyvtárat?
Próbáld meg a CCleanerel a Registryt kipucolni.
-
- Önkéntesek
Probléma a HUP-ról:
Ez ki tudja valaki debuggolni? Annyit találtam gyorsan, hogy sofficeapp.dll-ben van, illetve a forrás a desktop/source/app/app.cxx-ben.A munkahelyemen egy angol nyelvű XP-m van. Szépen feltelepül, de erre hivatkozva nem indul:
"language could not be determined"
Letöltöttem az fsf-ről a magyar 3.0-ás Mac változatot. Feltelepítettem (mac 10.4.11), de nem indul: pontosabban kb. 2 mp-re felvillan a trayen az ikonja, de rögtön ki is lép. Van valahol valami logfile, amit megnézhetek, hogy mi a gondja?
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x
- r4zoli
- Site Admin
Intel vagy ppc?
-
- Önkéntesek
Intel, kiírom most már.r4zoli írta:Intel vagy ppc?
Intel.r4zoli írta:Intel vagy ppc?
Nagy nehezen* letöltöttem az angol változatot, az működik.
* Érdekes kis körút, mac-en:
http://download.openoffice.org (tehát nem a magyar fő site)
Szép zöld download gomb - ez átdob a porting.openoffice.org/mac/download oldalra
OpenOffice Aqua link
OpenOffice Aqua for Intel Mac link
OpenOffice Aqua Download link (itt az ember már morog, hogy mennyit kell kattintgatni...)
...és ez visszadob a download.openoffice.org oldalra....
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x
Szeretném a többi gépre is GP-vel frissíteni, de ha ez nem fog így menni, akkor marad a 2.4.r4zoli írta:Megpróbáltad úgy feltenni, hogy töröltél minden könyvtárat?