Cellák keretei felett átlógó szöveg

Táblázatkezelő
cherockee

Cellák keretei felett átlógó szöveg

Hozzászólás Szerző: cherockee »

Üdv!

Nem találok beállítást a címben említett problémámra, miszerint a cellák szélei felett ne fussanak át a betűk a szomszédos cellába, ha a szomszédos cella üres, és az adott cella szövege hosszabb, mint a cella maga...

Próbálkoztam fehér keretekkel, de azon is átfut, semmi se állítja meg. Hardcore buhera is jöhet, túrtam már szét programot...

Ha valaki nem értené, csatolok képet, előre is köszönöm a segítséget...
r4zoli
Site Admin

Re: Cellák keretei felett átlógó szöveg

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Az a kérdésem ez miért fontos?

A cellaformázás a Formátum>Cellák alatt elérhető és az Igazítás fülön lehetőség van az Automatikus szövegtördelés beálítására, ahol a szöveg ha átlógna a másik cellába újsorba kerül, a problémád így megszűnik, igaz a több sorban írt szöveg az oldalformázást elrontja.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
cherockee

r4zoli írta:Az a kérdésem ez miért fontos?

A cellaformázás a Formátum>Cellák alatt elérhető és az Igazítás fülön lehetőség van az Automatikus szövegtördelés beálítására, ahol a szöveg ha átlógna a másik cellába újsorba kerül, a problémád így megszűnik, igaz a több sorban írt szöveg az oldalformázást elrontja.
Van pár megjegyzésem a dokumentumaimban, amiknek a többsorba való tördelése szétszaggatja a táblát, viszont az is eléggé kuszává teszi a látványt, ha átlóg...miért nem tudnak ottmaradni?:) Mellesleg kösz, ezt kihagytam, mármint a fenti írásból, hogy miért nem megoldás. Legjobban a mindstorm jegyzeteimnél zavaró...
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x
g_123_wert
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: g_123_wert »

Ha másik cellában amibe átlóg legalább egy space van akkor nem fog átlógni, hanem egy kis piros háromszög fogja jelezni, hogy túlcsordul.
Csatolmányok
Vágólap01.jpg
Vágólap01.jpg (12.45 KiB) Megtekintve 2402 alkalommal
Ms Windows XP • 3.0.X • Ubuntu 7.x
cherockee

Ezt használtam, csináltam elválasztóoszlopokat, de azokkal csak a file méretét növeltem óriásira. Az érdekelt, hogy egy adott cella kaphat-e olyan tulajdonságot, hogy ne tördelje a tartalmát, de ne is hagyja kilógni. Ezek szerint nem. Köszönet a válaszokért, a topic zárható, hacsak nincs valami extrém megoldási lehetőség...
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x
Válasz küldése