Üdv!
Nem találok beállítást a címben említett problémámra, miszerint a cellák szélei felett ne fussanak át a betűk a szomszédos cellába, ha a szomszédos cella üres, és az adott cella szövege hosszabb, mint a cella maga...
Próbálkoztam fehér keretekkel, de azon is átfut, semmi se állítja meg. Hardcore buhera is jöhet, túrtam már szét programot...
Ha valaki nem értené, csatolok képet, előre is köszönöm a segítséget...
Cellák keretei felett átlógó szöveg
- r4zoli
- Site Admin
Re: Cellák keretei felett átlógó szöveg
Az a kérdésem ez miért fontos?
A cellaformázás a Formátum>Cellák alatt elérhető és az Igazítás fülön lehetőség van az Automatikus szövegtördelés beálítására, ahol a szöveg ha átlógna a másik cellába újsorba kerül, a problémád így megszűnik, igaz a több sorban írt szöveg az oldalformázást elrontja.
A cellaformázás a Formátum>Cellák alatt elérhető és az Igazítás fülön lehetőség van az Automatikus szövegtördelés beálítására, ahol a szöveg ha átlógna a másik cellába újsorba kerül, a problémád így megszűnik, igaz a több sorban írt szöveg az oldalformázást elrontja.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Van pár megjegyzésem a dokumentumaimban, amiknek a többsorba való tördelése szétszaggatja a táblát, viszont az is eléggé kuszává teszi a látványt, ha átlóg...miért nem tudnak ottmaradni?:) Mellesleg kösz, ezt kihagytam, mármint a fenti írásból, hogy miért nem megoldás. Legjobban a mindstorm jegyzeteimnél zavaró...r4zoli írta:Az a kérdésem ez miért fontos?
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x
- g_123_wert
- Önkéntesek
Ha másik cellában amibe átlóg legalább egy space van akkor nem fog átlógni, hanem egy kis piros háromszög fogja jelezni, hogy túlcsordul.
- Csatolmányok
-
- Vágólap01.jpg (12.45 KiB) Megtekintve 2402 alkalommal
Ms Windows XP • 3.0.X • Ubuntu 7.x
Ezt használtam, csináltam elválasztóoszlopokat, de azokkal csak a file méretét növeltem óriásira. Az érdekelt, hogy egy adott cella kaphat-e olyan tulajdonságot, hogy ne tördelje a tartalmát, de ne is hagyja kilógni. Ezek szerint nem. Köszönet a válaszokért, a topic zárható, hacsak nincs valami extrém megoldási lehetőség...
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x