jelszó védett xls megnyitása

Táblázatkezelő
szaki

jelszó védett xls megnyitása

Hozzászólás Szerző: szaki »

Sziasztok.

Irási jelszóval védett xls megnyitásánál tapasztaltam azt hogy windows-on futó libreoffice 5.x simán megnyitja, sőt az ms excel viewer is.
Ubuntu linuxon telepitett libreoffice 5.x viszont karakterkódolási ablakot tol elém, és sehogy nem lehet megnyitni a xls file-t.
Ubuntun wine alatt futó excel viewer pedig azt mondja hibás a file.
No, szóval arról lehet szó hogy a védelem valami olyan windows-os kódolást használ ami a linuxon nincs meg vagy nincs telepitve.
Tudna ebben valaki segiteni, linux alól hogy tudnék ilyen file-t megnyitni?
Csak olvasni kellene, de azt nagyon :-)

üdv.
Lajcsi
LibreOffice 5.4.2 Linux Mint 18.2 -n
Zizi64
Globális moderátorok

Re: jelszó védett xls megnyitása

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Egy (vagy több) mintafájlt töltsél fel ide. Ki tudjuk próbálni Linux Mint-en, Win7x64 biten, Win10 Home-on; Windows-on többféle LibreOffice verzióval is, és talán valami megoldás-félét is tudunk a próba alapján javasolni.

Az Ubuntu melyik verziójával próbáltad megnyitni?
Gondolom, (remélem) nem az aláírásodban jelzett verziókkal:
OpenOffice 2.4 az Ubuntu 9.04 -en
Frissítsd az aláírásodat, légy szíves!

Nem próbáltad a fájl Windows-on ODF formátumba elmenteni?

Melyik .xls verzióról van szó a rengeteg különböző MS fájlformátum verzió közül?
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
szaki

Hello,

Valóban nem ez a verzió fut, de sajnos a regisztrációnál akárhogy próbáltam beállitani semmit nem fogadott el csak amit kimásoltam a minták közül :D

Valójában linux mint 17.3 alatt használom a libreoffice 5.1.x verziót.
Azóta van plusz információm is.
Egy szerveren van a file, a mappát fstabban csatolom fel cifs megosztásként iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777,defaults,rw opciókkal.
No, igy nem nyitja meg. Ha a file-t átmásolom lokális mappába, akkor ugyanez a probléma.
De! Ha a file böngészőben a hálózatokat tallózva kikeresem a szervert, itt belépek, a megosztott mappa ily módon felcsatolódik a .gvfs mappába, láss csodát, megnyilik a file.
Szóval a jelszó védett xls esetében nem mindegy a felcsatolás módja.
No abban kellene kis segitség hogy a fstab-os mountolás miben különbözhet a hálózati tallózásos módszertől.
Nyomozom én is, de ha valakinek lenne ötlete, azt nagyon megköszönném...

üdv.
Lajcsi
Zizi64
Globális moderátorok

Egy szerveren van a file, a mappát fstabban csatolom fel cifs megosztásként iocharset=utf8,file_mode=0777,dir_mode=0777,defaults,rw opciókkal.
Ne káromkodj! ;-) :D
(Magyarul: ebben nem tudok segíteni...)

Valóban nem ez a verzió fut, de sajnos a regisztrációnál akárhogy próbáltam beállitani semmit nem fogadott el csak amit kimásoltam a minták közül :D
Nagyon régen regisztráltam, már nem is tudom, mik vannak ott...
De az aláírásodat a Felhasználói vezérlőpult - "Profil" fülén - ott is az "Aláírás szerkesztése" al-fülön szabadon tudod módosítani utólag is.
Sok sikert!
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Zizi64
Globális moderátorok

Megnéztem (elindítottam egy regisztrációt, de nem fejeztem be): A regisztrációnál az Aláírás egy üres szöveges mező. Azt írsz bele, amit akarsz. De ahogy mondtam, utólag is bármikor módosítható.
Sok sikert!
Zizi64
Globális moderátorok

Kipróbáltad, hogy más szoftver, másmilyen dokumentumot (pl. CAD, zeneszerkesztő, vagy bármi) meg tudja nyitni a szerkesztendő fájlt az általad leírt (a LibreOffice-szal nem működő) módokon?
Sok sikert!
szaki

Közben átneveztem a file-t (nem volt teljesen szabványos a file név) és igy megnyitja.
Fura mert a hiba alapjában véve nem erre utalt...
Zizi64
Globális moderátorok

Hát igen... Hálózaton, interneten keresztül az ékezetes, főleg a magyar hosszú ékezetes betűk, a többszörös kiterjesztések, meg az egyéb különleges karakterek többnyire csak elméletben működnek... A jó öreg 8.3 karakterszám és a szűk angol karakterkészlet még mindig a legműködőképesebb megoldás.
Sok sikert!
Válasz küldése