Automatikus szűrő

Táblázatkezelő
kosaf

Automatikus szűrő

Hozzászólás Szerző: kosaf »

Sziasztok.

Van egy problémám. Ha az auto szűrő funkciót használom, és az üres mezőket szeretném megjeleníteni az - üres - opció használatával, más, nem üres mezőket is megjelenít. De ez ugyanígy igaz bármilyen más szűrési eredményre.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez eredetileg egy MS Excel fájl volt, abból lett megnyitva, majd továbbmentve ODS formátumba.

Most tovább próbálkoztam. Kimásoltam az összes adatot és speciális beillesztésként csak az adatokat illesztettem be. Láss csodát, így már jól működik a funkció. Tehát az XLS-->ODS konverzió során keletkezett valami ami gátolja a funkció jó működését. Esetleg jelezhetné vki. a fejlesztőknek.

A másik probléma, az auto szűrő bekapcsolása után a legördülő menüjének az Általános szűrő... opcióra kattintva nem azt a funkciót hívja meg, hanem valami mást (nem tudom mit). Viszont ha az alatta lévő Első 10 opcióra kattintok feljön az Általános szűrő... párbeszédablak. Valahol felcserélődtek a funkciók.

Harmadik probléma/igény az lenne, ha leszűröm egy bizonyos feltétel alapján, akkor jelenjen meg az alsó sorban, hogy a szűrés hány rekordot jelentett. Most nem tudni, mert minden rekord a saját eredeti sorszámát tartja meg. Ez az excelben úgy néz ki, miután leszűrtem, alul kiírja, hogy pl. 155 rekordból 54 rekordot talált.

Üdv.
OpenOffice 2.4.1 Magyar verzió
Kami
Önkéntesek
Kapcsolat:

Re: Automatikus szűrő

Hozzászólás Szerző: Kami »

Amennyiben lehetséges, kérlek tégy közzé egy dokumentumot, amin ezt a hibát tanulmányozni lehetne...
g_123_wert
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: g_123_wert »

A harmadik problémára van egy megoldásom. Csatolok egy fájlt amiben meg lehet tekinteni. A lényeg az, hogy egy plusz oszlopot szúrok be amiben csupa egyes van. Az autószűrő tartományán kívül egy subtotal függvénnyel összesítem ezt az oszlopot. A lényeg, hogy a subtotal függvény csak a látható sorokkal dolgozik. Az auto szűrő pedig elrejti a feltételnek megfelelő oszlopokat. Vagyis a szűrés után a látható sorok számát kapom a subtotalban.
Csatolmányok
sorok száma.ods
(9.23 KiB) Letöltve 196 alkalommal.
Ms Windows XP • 3.0.X • Ubuntu 7.x
slade

Hozzászólás Szerző: slade »

Az én problémám ennél a funkciónál az, hogy míg az Excelben ha az első oszlopot szűröm vmilyen értékre akkor a második oszlop szűrőjénél ( a lenyíló menünben) már csak azon értékek szerepelnek amik nem eredményeznek üres sorokat. (Ha ez így érthető.) Az openoffice esetén viszont a második oszlop szűrőjében az összes érték szerepel, így nem látom, (vagyis nem szűri) mely értékek tartoznak a -már szűrt- első oszlop értékeihez.
Ms Windows XP • 2.4.X • Ubuntu 8.x
Válasz küldése