[Megoldva] .csv több munkalappal.

Táblázatkezelő
geza84

[Megoldva] .csv több munkalappal.

Hozzászólás Szerző: geza84 »

Sziasztok!

Észrevettem a Calc-nak egy igen durva hibáját...

Megnyitottam egy csv fájlt Calc-al. A tartalmát több munkalapra szét kellett szedni, el is kezdtem.
Mivel nálam az OpenOffice borzalmasan instabil, állandóan összeomlik, 1 perces automatikus mentésre van állítva, és állandóan nyomogatom is még ezen felül a mentés gombot.
Ez most sem volt másképp, de most kivételesen valamivel több mint 1 óra után adta meg magát.
Semmi gond - gondoltam - újraindítom, folytatom, ahol abbahagytam.
De nem!!
Ugyanis csak egyetlen munkalapom van meg a 8-ból!!!!!!!!!!! :crazy:

Már rájöttem, hogy a .csv fájlformátum egyszerűen nem támogatja a munkalapokat, de nem kellene nekem a szólnia, hogy "héé paraszt, ne nyomogasd már a mentés gombot, mert nincs elmentve a fájl!" ???
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geza84 2013. november 25., hétfő 12:24-kor.
LibreOffice 4.3.4.1, Windows 8.1 Pro
Zizi64
Globális moderátorok

Re: .csv több munkalappal.

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Úgy kellett volna kezdened, hogy "Mentés más néven", és szabványos, natív ods formátumot kellett volna választanod.
Mindkét fajta program (az AOO és a LO is) figyelmeztet, ha mentéskor fennáll az adatvesztés veszélye. Ha ezt felülbíráltad, vagy már régebben kivetted a jelölést a képeken látható "Értesítés, amikor nem ODF formátumban történik a mentés" opció mellől, akkor magadra vess...
Ily módon szó sem lehet semmiféle programhibáról!

LO3.6.4-ben:
csv mentéskor figyelmezetés_LO.png
AOO3.4.1-ben:
csv mentéskor figyelmezetés_AOO.png
Otthon majd ki tudom próbálni az ezektől frissebb verziókban is, de (remélem) azok is így működnek.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
geza84

Re: .csv több munkalappal.

Hozzászólás Szerző: geza84 »

Zizi64 írta:Úgy kellett volna kezdened, hogy "Mentés más néven", és szabványos, natív ods formátumot kellett volna választanod.
Igen, erre már én is rájöttem.
Zizi64 írta:Mindkét fajta program (az AOO és a LO is) figyelmeztet, ha mentéskor fennáll az adatvesztés veszélye. Ha ezt felülbíráltad, vagy már régebben kivetted a jelölést a képeken látható "Értesítés, amikor nem ODF formátumban történik a mentés" opció mellől, akkor magadra vess...
Igen, korábban már kivettem a pipát a "Figyelmeztetés nem ODF vagy alapértelmezett formátumba mentéskor"-től. Mert idegesített, hogy állandóan felugrál, mikor megnyitok egy MS Office fájlt szerkesztésre. De a "nem ODF vagy alapértelmezett formátumba" mentés és az "adatvesztés" nekem egyáltalán nem ugyanazt jelenti! Legalábbis eszembe nem jutott volna, hogy ha ezt a pipát kiveszem, nem szól ha adatvesztés lép fel. De ok, már értem, a pipát visszakapcsoltam, legközelebb jobban figyelek.

Köszi szépen!
LibreOffice 4.3.4.1, Windows 8.1 Pro
Zizi64
Globális moderátorok

Re: [Megoldva] .csv több munkalappal.

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

De a "nem ODF vagy alapértelmezett formátumba" mentés és az "adatvesztés" nekem egyáltalán nem ugyanazt jelenti!
Egyrészt: De azt jelenti! Minden program csak a saját, natív formátumában képes száz százalékosan hiba- és veszteségmentesen menteni (azt is csak jó esetben).

Másrészt: a figyelmeztető szövegben ott van egyértelműen, hogy ez adatvesztést is okozhat. (Az már fájlformátum-függő, hogy mekkora mértékűt, de ezt fölösleges lenne minden egyes fájlformátumra felsorolni, sőt néha nem is megállapítható a pontos mértéke.)
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Válasz küldése