[Megoldva]A munkalap védelmének bekapcsolása után nem működő

Táblázatkezelő
geza84

[Megoldva]A munkalap védelmének bekapcsolása után nem működő

Hozzászólás Szerző: geza84 »

Sziasztok!

Épp készítek egy kis táblázatot, ami reményeim szerint gyorsít néhány rendszeres manuális munkán a cégnél, de gondot okozott a munkalap védelme.

Csatoltam a fájlt, van a táblázatban egy checkbox, amit ha bepipálsz az első munkalapon, láthatod a rendes működést.
A második munkalapon is ugyanaz van működik is, illetve működött, amíg be nem kapcsoltam a munkalap védelmét. (a jelszó: "jelszo")

Namost, védelem alatt ez már nem működik, ha esetleg valaki tudja miért, megköszönném neki ha elárulná!
Csatolmányok
vedett-checkbox.ods
Az első munkalat nincs védve, működik, a második védve van és nem működik.
(13.28 KiB) Letöltve 132 alkalommal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára geza84 2013. november 20., szerda 21:25-kor.
LibreOffice 4.3.4.1, Windows 8.1 Pro
Zizi64
Globális moderátorok

Re: A munkalap védelmének bekapcsolása után nem működő check

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

A Checkbox-hoz rendelt celláról (A43) a lapvédelem bekapcsolása előtt vedd le a védelmet.
Formátum - Cellák - Cellavédelem - vedd ki a pipát a "Védett" opció mellől.

Merthogy a Checkbox által módosított cellaérték az - az én logikám szerint - külső beavatkozást jelent (a grafikus layerről a táblázat layarre történik...), és emiatt a védelem nem engedi "kívülről" módosítani a cella tartalmát.

De legjobb, ha csinálsz egy "nem védett" nevű cellastílust, és akkor azt alkalmazhatod több helyen is a dokumentumban (még a lapvédelem bekapcsolása előtt).
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
geza84

Re: [Megoldva]A munkalap védelmének bekapcsolása után nem mű

Hozzászólás Szerző: geza84 »

Köszi! Ez volt a gond!
LibreOffice 4.3.4.1, Windows 8.1 Pro
Válasz küldése