Sziasztok !
Van egy táblázatom, aminek egyik oszlopában minden cella képet tartalmaz, a mellette lévő oszlopban pedig a képhez tartozó leírást. Azt hogy tudnám megoldani, hogy ha formázom közbe a táblázatot, akkor a képek az adott cellában maradjanak ? Lehet cellához rögzíteni valahogy képet, vagy csak x,y pozícióhoz ?
[Megoldva] Kép igazítása cellához
[Megoldva] Kép igazítása cellához
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pierr 2013. augusztus 6., kedd 21:56-kor.
LibreOffice 4.1, Ubuntu 13.04
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Kép igazítása cellához
A táblázatkezelőbe beszúrt képek nem a cellában vannak BENNE, hanem egy különálló grafikus rétegen (layer), és csak a a beszúrt objektumok (pl. képek) horgonyzása történhet a cellához.
Emiatt se a képméret se a pozíció nem fog automatikusan illeszkedni a megváltoztatott tulajdonságú cellához egy formázás után.
Makróval van lehetőség egy kattintással azokhoz a cellákhoz igazítani a képeket, amihez horgonyozva vannak. Az angol fórumon van is erre egy példa Basic-kód, ha megtalálom, idelinkelem. Ez a kód emlékeim szerint képes a cella méretére igazítani a képet (tehát az tényleg úgy néz ki, mintha benne lenne a cellában).
De ha neked elegendő megoldás a képek adott cellához történő horgonyzása, akkor azt a
Jobb-klikk a képen - Horgony - Cellához
funkcióval érheted el. Ekkor legalább sor/oszlop beszúrásakor/törlésekor a kép is odébb ugrik egy sornyit/oszlopnyit.
Emiatt se a képméret se a pozíció nem fog automatikusan illeszkedni a megváltoztatott tulajdonságú cellához egy formázás után.
Makróval van lehetőség egy kattintással azokhoz a cellákhoz igazítani a képeket, amihez horgonyozva vannak. Az angol fórumon van is erre egy példa Basic-kód, ha megtalálom, idelinkelem. Ez a kód emlékeim szerint képes a cella méretére igazítani a képet (tehát az tényleg úgy néz ki, mintha benne lenne a cellában).
De ha neked elegendő megoldás a képek adott cellához történő horgonyzása, akkor azt a
Jobb-klikk a képen - Horgony - Cellához
funkcióval érheted el. Ekkor legalább sor/oszlop beszúrásakor/törlésekor a kép is odébb ugrik egy sornyit/oszlopnyit.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
- Zizi64
- Globális moderátorok
Megtaláltam:
http://forum.openoffice.org/en/forum/vi ... =9&t=34544
(fordítva történik, mint ahogy emlékeztem:
a cella méretét igazítja a képhez (ha szükséges))
http://forum.openoffice.org/en/forum/vi ... =9&t=34544
(fordítva történik, mint ahogy emlékeztem:
a cella méretét igazítja a képhez (ha szükséges))
Sok sikert!
Köszönöm, a horgony cellára megoldotta az alap problémámat. Sőt, még a képet is átméretezi a cellához, ha annak megváltozik a mérete.
LibreOffice 4.1, Ubuntu 13.04
- Zizi64
- Globális moderátorok
Ó, igen, most látom, hogy a LO4.1-ben már van ilyen funkció is...Sőt, még a képet is átméretezi a cellához, ha annak megváltozik a mérete.
LO3.6.4-gyel próbáltam, mielőtt válaszoltam neked, de nem vettem észre, hogy már az is tud már ilyet. Nem "tökéletes" még a funkció - vagy én nem értem a pontos logikáját -, de létező funkció.
Sok sikert!