Fix számú tétel/oldal + váltakozó cellaháttér nyomtatása (?)

Táblázatkezelő
matulabaacsi
Önkéntesek

Fix számú tétel/oldal + váltakozó cellaháttér nyomtatása (?)

Hozzászólás Szerző: matulabaacsi »

Sziasztok!

Azt szeretném, hogy mikor kinyomtatok egy több száz tételsoros listát Calc munkafüzetből, oldalanként fixen 50-50 sor legyen és felváltva különüljenek el az egymás alatti sorok pl. háttérszín alapján. Valami olyan sablon vagy ügyes, általam ismeretlen módszer kellene rá, hogy ne soronként szerencsétlenkedjek kijelöléssel és formátum másolással, ill. a fix tétel/oldal nyomtatásához sajnos az sem segített, hogy olyanra növeltem a sormagasságokat, hogy az első oldalra pont kiadja 1-50-ig, mert utána a kisebb eltérésekből 8-10 oldal után elcsúsznak a sorok, azaz nem pl. 200-tól, hanem 196-tól kezdődik a sokadik oldal tetején...

Ötlet volna a problémára? Nem tudom elég világos-e ebben a formában amit akarok?
Köszönet!
• by: matulabaacsi
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Fix számú tétel/oldal + váltakozó cellaháttér nyomtatása

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Sortöréseket kell beszúrnod 50 soronként, és akkora (betű/cellamagasság/lap margó) méreteket beállítani, amivel biztosan belefér az 50 sor egy oldalba.
Azt, hogy a sortöréseket kézzel szúrod be, vagy makrót írsz rá, az tulajdonképpen részletkérdés.

Persze figyelembe kell venni, hogy állítottál-e be ismétlődő sorokat (minden oldalon ismétlődjön a legelső "x" darab sor, hogy minden lapon legyen a táblázatnak "fejléce", azaz látszódjanak az adat kategóriák nevei.) ez esetben az első oldalon 50 sor után kell beszúrnod a sortörést, de aztán (50-x) soronként.

A váltakozó sorszíneket az első két sor kézi formázása után egy hosszú egérmozdulattal a "Formátumecset" használatával alkalmazhatod a többi sorra is. Kijelölöd a kézzel beszínezett első két sort (vagy csak az első két sorban a szükséges cellákat), és megnyomod a formátumecset gombot. Majd belekattintasz a harmadik sor bal szélső cellájába és addig húzod lefelé az egeret, amíg a táblázatod tart. Mikor elengeded az egeret, az összes sor váltakozva lesz színes.

Vagy: erre is lehet makrót írni (kézi formázás helyett ebben az esetben célszerűbb az egyéni Cellastílusok alkalmazása.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
matulabaacsi
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: matulabaacsi »

Köszönöm!

Beállítottam az ismétlődő sort és akkor valóban megy rendesen a fix tétel/oldal sortörések nélkül is. :)
A formátum ecsetes megoldás pár 100 tételig tényleg hasznos, de több 1000 sor esetén ezt csak makróval tudom lekezelni?
Próbáltam írni egyet, de már a mentésnél azt mondta hogy nem megfelelő a név, majd újra próbálkozva felülírtam az alap makrót a beállításommal, viszont a futtatásra ugyanúgy 2 sort csinált meg, nem futott végig a táblán.
• by: matulabaacsi
Zizi64
Globális moderátorok

Próbáltam írni egyet, de már a mentésnél azt mondta hogy nem megfelelő a név, majd újra próbálkozva felülírtam az alap makrót a beállításommal, viszont a futtatásra ugyanúgy 2 sort csinált meg, nem futott végig a táblán.
Írni, vagy Felvenni (rögzíteni)?

Ha ide másolod a kódot, megnézem, mi a baja. A Code TAG - Code gomb - segítségével valóban kódként és forrás-azonosan fog látszani itt a fórum felületén, így:

Kód: Egész kijelölése

Ez itt egy makrónak a kódja 
(lenne, ha nem csak kamu szöveget írtam volna bele, néhány különleges jellel kiegészítve:
<=> @ & "text" $string
Sok sikert!
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
antiuhu
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!

Váltakozó cellaháttérhez én az automatikus formázás lehetőségét szoktam használni. A definiáláshoz elég egyszer egy 4x4 cellatartalmat elkészíteni.
A későbbiekben pedig a kijelölésre (Adattartomány) alkalmazni kell az automatikus formázást.
Nekem nem sikerült még azt megoldani, hogy ha módosítod a tartományt, akkor a formázást is frissítse (lehet ehhez kellene a makró), így a módosítások után újból el kell játszani az "Adattartomány kijelölése --> automatikus formázás" kombinációt.

Anti
Zizi64
Globális moderátorok

Mintafájlt és/vagy makrókódot kérek, mert anélkül nem tudok többet segíteni...
Sok sikert!
Válasz küldése