tartalomjegyzék hiperlinkkel

Szövegszerkesztő
tzg6sa
Önkéntesek

tartalomjegyzék hiperlinkkel

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Nem szeretem ha a tartalomjegyzék minden sora kék színű és alá van húzva, ha linket rendelek az egyes pontokhoz. Ez megoldható, ha a karakterstílust megváltoztatja az ember (pl. alapértelmezettre). Ha oprendszert váltok Ubuntu 8.04-ről XP-re, akkor ettől a pillanattól fogva ismét kékszínűek és aláhúzottak lesznek a tartalomjegyzék bejegyzései. Ez az irány biztos gondot okoz. A másikban nem vagyok biztos.

Normális ez? Más is találkozott ezzel?
Hogy lehet kiküszöbölni?

A probléma fenn áll OOo 2.3 és 2.4 esetén is. (Ubuntu 7.10 ill. 8.04 alatt)
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
tzg6sa
Önkéntesek

Re: tartalomjegyzék hiperlinkkel

Hozzászólás Szerző: tzg6sa »

Másként megfogalmazva a problémát:
1) Másnál is alá van-e húzva kékkel a tartalomjegyzék bejegyzései (azaz a fejezetcímek), ha a bejegyzések (hyper)linkként működnek? (Ez akkor hasznos, ha pdf dokumentum készül belőle. A linkeknek ekkor is működnek)
2) Ha igen, milyen módon tűntettétek el a kékséget? Talán itt van a kutya elásva.
Ubuntu 8.x • 3.0.X • Ms Windows XP
r4zoli
Site Admin

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Amikor a karakter készleteket alapértelmezettre állítod, ki kapcsolod-e a hiperhivatkozást?
Mint a mellékelt képen.
Csatolmányok
tart_jegyz.PNG
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
Kami
Önkéntesek
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Kami »

A HK és HV bejegyzéseket DEL gombbal töröld a formátumsorból.
Kittus

Hozzászólás Szerző: Kittus »

Sziasztok!
Nekem is nagyon hasonló a problémám mint a topic indítójának. Adott egy dokumentum, amelyben létezik egy Tartalomjegyzék fejezet, mint ahogy ez a terjedelmesebb dokumentumokban gyakorta előferdül. Nekem módosítgatnom kell ezen adott dokumentumot úgy, hogy az normálisan nézzen ki, és az ügyfél számára emészthető formátumot kapjon. A bajom ezzel az, hogy az OOO 3.1 a Tartalomjegyzéket hiperlinkként jeleníti meg, ami valljuk be kinyomtatva meglehetősen hülyén néz ki. Ezt szeretném megszüntetni, de akárhogy is erőlködöm az általatok linkelt beállítási lehetőséget sehol nem lelem. Hiába akarom módosítani a Tartalomjegyzék1 stílust, ott ilyen opció a világért sincs. Lécci segítsetek nekem megtalálni, mielőtt felrobbanok mérgemben! További kérdésem a fejlesztők felé, hogy miért nem lehet ezt a beállítást a módosításokhoz vhogy beszúrni, hogy ne kelljen órákat keresgélni? Sztem erősen javítaná a program használhatóságát.

Közben megtaláltam a megoldást. Nem kell kijelölni a jegyzéket, hanem csak szimplán jobbklikkel jegyzék szerkesztése pontot választva sikerült előcsalogatnom a kívánt ablakot, és a leírás alapján eltávolítottam belőle a hiperlinkes bigyókat. Ehhez kapcsolódó kérdésem, hogy hogyan lehet rábírni a rendszert, hogy ne kelljen ilyen kis apróságokkal időt töltenem, hanem elve hiperlink nélkül mutassa a megnyitott dokumentumok Tartalomjegyzékeit?
Ubuntu 8.x • 3.1.X • Linux másfajta
Válasz küldése