Greater than

Táblázatkezelő
andrasx2

Greater than

Hozzászólás Szerző: andrasx2 »

Már vagy egy órája küzdök a relációs jelekkel, s csak most találtam valamit az interneten ami megerősíti ezt a fordítva gondolkodást.

Én nem értem.
Pl.: =IF(A2>5)

Miért azt jelenti, HA A2 kisebb mint 5 ? A kacsacsőr az A2 felé nagyobb, nem az lenne a jelentése hogy HA A2 nagyobb mint 5 ? :crazy:
OpenOffice 3.2.1 Window s 7
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Greater than

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Pl.: =IF(A2>5)

Miért azt jelenti, HA A2 kisebb mint 5 ? A kacsacsőr az A2 felé nagyobb, nem az lenne a jelentése hogy HA A2 nagyobb mint 5 ?
De hiszen ez pontosan úgy működik nálam OxygenOffice3.2.1-ben És LibreOffice3.5.1-ban is ahogy kell:
A2=10 értéknél "IGAZ" eredményt ad a
=IF(A2>5)
és az
=(A2>5)
függvény is például az A4 cellába beírva.
A2=4 értéknél meg "HAMIS" az eredmény...

(és az általam használt verziókban eddig mindig jól működött.)

Lásd a mellékelt fájlt. Nálad mi történik ha ezt megnyitod?
Greater than.ods
(7.53 KiB) Letöltve 161 alkalommal.

Az "eredeti" Star/Sun/Oracle/Apache OOo3.2.1-et vagy a The Documet Fundation: Go-OO - OxigenOffice - LibreOffice disztibúcióit használod? Ilyen triviális hibára egyik vonalon, egyik verzióban sem emlékszem hogy lett volna, de én már elég régen átálltam a Libre vonalra és ott biztosan nem volt ilyen hiba...

Bármelyik disztribúciót is használod, ideje frissíteni!
A LibreOffice már a 3.5.1 verziónál jár, (Jó szívvel a 3.4.6-ot merem ajánlani, de eddig a 3.5.1-nél sem futottam bele eget verő hibába...)
Az Apache mostanában adja ki a 3.4.0-es OpenOffice verziót.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Válasz küldése