Sziasztok!
Szükségem lenne az irányított szűrőben azokra a funkciókra, amit az általános szűrő tud. (Legnagyobb, Legkisebb, Legnagyobb %, Legkisebb %, Tartalmazza, Nem tartalmazza, Kezdete ez, Kezdete nem ez, Vége ez, Vége nem ez).
A matematikai operátorokat engedi betenni és ezek működnek is (=, <, >, <=, >=, <>). A fentieket lehet ugyanígy/hasonlóan használni? Valahogy nem találom a megoldást.
Anti
Irányított szűrőben "Tartalmazza" stb. feltétel [Megoldva]
Irányított szűrőben "Tartalmazza" stb. feltétel [Megoldva]
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára antiuhu 2012. január 11., szerda 22:03-kor.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Irányított szűrőben "Tartalmazza" stb. feltétel megadása
A Pallay-könyvben jó példa van a reguláris kifejezések irányított szűreben történő használatára.
http://www.openoffice.hu/2010/07/az-ope ... -2-kiadas/
Azt hiszem, a Beállítások - Calc - Számításnál be kell kapcsolni "Reguláris kifejezések használata képletekben" opciót (hiszen a szűrőfeltételeket cellákban, - kvázi képletekként - kell megadnod az irányított szűrő esetében). Vigyázz, ez az opció egyéb esetekben gondot okozhat, ha olyan karaktersorozatok vannak valahol a táblázatban, ami nem kell, hogy Reguláris kifejezésként értelmeződjön!
A szűrő konfigurálásakor is bekapcsoltam a "Reguláris kifejezések" opciót.
Így már tudtam például "t" betűvel kezdődő szavakra szűrni a
t.*
reguláris kifejezés használatával. Ez lefedi az általános szűrő "Kezdete ez" feltételét.
a következő kifejezés az "e" betűre végződő ("Vége ez" feltétel) szövegű cellákat találja meg:
.*e
Ez pedig:
.*stb.*
a bárhol a cella szövegében előforduló karaktersorozatot találja meg. (Beleértve azt is, mikor a "stb" karaktersorozat a cella tartalmának az elején, vagy a végén van.) Ez pedig a "Tartalmazza" feltételnek felel meg.
http://www.openoffice.hu/2010/07/az-ope ... -2-kiadas/
Azt hiszem, a Beállítások - Calc - Számításnál be kell kapcsolni "Reguláris kifejezések használata képletekben" opciót (hiszen a szűrőfeltételeket cellákban, - kvázi képletekként - kell megadnod az irányított szűrő esetében). Vigyázz, ez az opció egyéb esetekben gondot okozhat, ha olyan karaktersorozatok vannak valahol a táblázatban, ami nem kell, hogy Reguláris kifejezésként értelmeződjön!
A szűrő konfigurálásakor is bekapcsoltam a "Reguláris kifejezések" opciót.
Így már tudtam például "t" betűvel kezdődő szavakra szűrni a
t.*
reguláris kifejezés használatával. Ez lefedi az általános szűrő "Kezdete ez" feltételét.
a következő kifejezés az "e" betűre végződő ("Vége ez" feltétel) szövegű cellákat találja meg:
.*e
Ez pedig:
.*stb.*
a bárhol a cella szövegében előforduló karaktersorozatot találja meg. (Beleértve azt is, mikor a "stb" karaktersorozat a cella tartalmának az elején, vagy a végén van.) Ez pedig a "Tartalmazza" feltételnek felel meg.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
- Zizi64
- Globális moderátorok
...és mivel a szűrőfeltételeket egy cellatartományban, tehát cellában adhatod meg az irányított szűrő esetén, ezért a szűrőfeltételeknél nyugodtan írhatsz olyat a cellába, hogy
=MAX(Adatok.A2:A52)
vagy
=MIN(Adatok.(A2:A52)
(hivatkozva a szűrendő adatok tartományára); és akkor a szűrésnél az összes legnagyobb és/vagy az összes legkisebb számot tartalmazó sor is megjelenik az eredmény cellatartományban. (Attól függően, hogy a "Nincs másolat" opciót bejelölted-e, vagy nem: egy vagy több minimum/maximum értéket tartalmazó sort fog megjeleníteni.
((Ezzel lefedtük az általános szűrő "Legnagyobb", Legkisebb..." opcióját is.))
=MAX(Adatok.A2:A52)
vagy
=MIN(Adatok.(A2:A52)
(hivatkozva a szűrendő adatok tartományára); és akkor a szűrésnél az összes legnagyobb és/vagy az összes legkisebb számot tartalmazó sor is megjelenik az eredmény cellatartományban. (Attól függően, hogy a "Nincs másolat" opciót bejelölted-e, vagy nem: egy vagy több minimum/maximum értéket tartalmazó sort fog megjeleníteni.
((Ezzel lefedtük az általános szűrő "Legnagyobb", Legkisebb..." opcióját is.))
Sok sikert!
- Zizi64
- Globális moderátorok
...és a negált értékeket a reguláris kifejezések elé biggyesztett
<>
jelek segítségével tudod előállítani. pl.:
<>.*stb.*
= a cella "Nem tartalmazza" a "stb" karaktersort.
<>
jelek segítségével tudod előállítani. pl.:
<>.*stb.*
= a cella "Nem tartalmazza" a "stb" karaktersort.
Sok sikert!
Köszönöm Zizi64!
Azt hiszem mindent megválaszoltál.
Anti
Azt hiszem mindent megválaszoltál.

Anti
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Irányított szűrőben "Tartalmazza" stb. feltétel [Megoldv
Pedig én se tudtam. Rákerestem, elolvastam, kipróbáltam...
És most már tudom, ha majd szükségem lesz rá: használom...

És most már tudom, ha majd szükségem lesz rá: használom...

Sok sikert!