Kép speciális beillesztése

Táblázatkezelő
Tom-ee
Önkéntesek

Kép speciális beillesztése

Hozzászólás Szerző: Tom-ee »

Sziasztok!

Nem akartam ezzel a dologgal foglalkozni, de rákényszerítenek, úgyhogy megpróbálom értelmesen megfogalmazni a kérdést. Van egy táblázat - az ominózus rendelés nyilvántartás - amibe projektek kerülnek különböző adatokkal. A kérdés az lenne, hogy be lehet-e tenni adott cellákba olyan képet, amely csak akkor "ugrik fel", ha rámegyek a cellára és ott is tartom az egeret egy rövid ideig? (olyasmire gondolok, mint a cellába írt megjegyzés, csak itt nem szöveg jönne elő, hanem egy kis méretű kép, amelyből kiderül, hogy hogyan is néz ki az adott termék) Nem vagyok benne biztos, hogy ez akár Excelben, akár OpenOffice-ban megoldható, de ha mégis, az előnyös lenne.
Előre is köszönöm a segítséget!
OpenOffice 4.1.1 a Windows 7-en
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Kép speciális beillesztése

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Erre valók a linkek. Használatukkal nem terheled meg a Calc fájlodat a képek (összességében mindenképpen) jelentős méretével, hanem csak egy hiperlinket teszel a cellába, és arra kattintva vagy a böngésződdel, vagy az alapértelmezett képmegjelenítő programoddal megjeleníthető a kép.
A kép maga aztán helyét tekintve valójában lehet az interneten, a saját gép egy mappájában, vagy a helyi hálózat egyik gépének meghajtóján.

Lehet persze ugyanerre a funkcióra egy makrót írni, ami az aktuális EGYETLEN képet valóban betölti a Calcba EGY meghatározott űrlapra, vagy a cellák közé helyezett EGY "üres kép" helyére.

Én egy műszerlista esetében a beszkennelt, pdf-be mentett kalibrálási bizonyítványokat tettem egy kattintással elérhetővé a cégemnél...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Tom-ee
Önkéntesek

Re: Kép speciális beillesztése

Hozzászólás Szerző: Tom-ee »

Nem bonyolítanám már makróval a dolgot. Sejtettem, hogy nem igazán kivitelezhető úgy ahogy én szeretném, de jó hogy valaki megerősített benne. =P Próbáltam már Excelben is a megjegyzésbe képet passzírozni, de nem engedi, innen tippeltem, hogy máshol sem lehet. Azért köszönöm.
OpenOffice 4.1.1 a Windows 7-en
Válasz küldése