Egy cellán belüli, karakterek közötti rész csere [MEGOLDVA]
Egy cellán belüli, karakterek közötti rész csere [MEGOLDVA]
Sziasztok!
Abban szeretném a segítséget kérni, hogy van egy excel táblázatom, amelynek első oszlopában szavak találhatóak, ami mellett zárójelben rövid megjegyzés is fel van tüntetve, tehát egy cellá így pl. néz ki:
alma [valami]
Szeretném a [valami] részt kitörölni. Ezt eddig a fizetős konkurencia termékével oldottam meg, a keres és csere funkcióval. Rákerestem erre: [*][/color] , majd cseréltem semmire. Sajnos a keresésé a Calcban íly módon nem működik. Próbáltam a *-ot % jellel is helyettesíteni, de így sincs eredmény.
Tudnátok vmi megoldás a problémára?
Előre is köszönöm!
Abban szeretném a segítséget kérni, hogy van egy excel táblázatom, amelynek első oszlopában szavak találhatóak, ami mellett zárójelben rövid megjegyzés is fel van tüntetve, tehát egy cellá így pl. néz ki:
alma [valami]
Szeretném a [valami] részt kitörölni. Ezt eddig a fizetős konkurencia termékével oldottam meg, a keres és csere funkcióval. Rákerestem erre: [*][/color] , majd cseréltem semmire. Sajnos a keresésé a Calcban íly módon nem működik. Próbáltam a *-ot % jellel is helyettesíteni, de így sincs eredmény.
Tudnátok vmi megoldás a problémára?
Előre is köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára L. Zoltán 2012. január 10., kedd 17:27-kor.
Libre Office 3.4.4 Windows XP
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: Egy cellán belüli, karakterek közötti rész cseréje
Első ötletem: olvasd el a "Reguláris kifejezések" fejezetet a súgóból.
Amint egy kis időm lesz, kipróbálom, hogy konkrétan melyik reguláris kifejezést kellene ere használnod.
Amint egy kis időm lesz, kipróbálom, hogy konkrétan melyik reguláris kifejezést kellene ere használnod.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
-
- Önkéntesek
Szerintem a [ és ] karakterek speciális karakterek, ahhoz hogy ne spec. karakterként legyen kezelve, egy \ jel kéne elé. Szóval szerintem helyesen: \[*\] kéne lennie. De ezt most kipróbáltam nem működik. 

Ubuntu 13.10 - LO 4.2.04 • MS Windows 7 - LO 4.2.04
AZ [ és az ] karaktereket - keres és csere funkcióval - külön, külön lecseréltem = jelre. Most =valami= a törlendő rész. Hiába keresek rá így =*=, megtalálja, de cserélni csak a = jelet cseréli egyenként. Próbálkozom, hátha rájövök. 

- Zizi64
- Globális moderátorok
Súgó: Reguláris kifejezések!!
Be kell kapcsolnod a Reguláris kifejezések opciót. Ez azonban megakadályozza, hogy a [ és a ] jelet közvetlenül kerestesd. Ezért kell előtte használni a \ jelet. A négy pont azt jelenti, hogy négy tetszőleges karaktert kell megkeresni (két szögletes zárójel között.
Ezt a karakter sort kell használnod ahhoz, hogy a két szögletes zárójel között négy tetszőleges karaktert megtaláljon a program. Több. vagy kevesebb karakter megtalálásához a pontok számát kell változtatnod, tehát többször kell futtatnod a keresés/csere rutint.
\[....\]
Az általad próbált csillag itt ezt jelenti (részlet a súgóból):
Tehát, ha nem akarod többször futtatni a rutint, de csak betűk (tetszőleges számú) vannak a szögletes zárójelek között, akkor ezt kell használnod:
\[[:alpha:]*\]
Ha betűk és számok is vannak a szögletes zárójelek között, akkor pedig ezt:
\[[:alnum:]*\]
Viszont még mindig gondot okozhat, ha Space, LineBreak, vagy egyéb (nem szám, nem betű) karakter is van a szögletes zárólejek között.
Be kell kapcsolnod a Reguláris kifejezések opciót. Ez azonban megakadályozza, hogy a [ és a ] jelet közvetlenül kerestesd. Ezért kell előtte használni a \ jelet. A négy pont azt jelenti, hogy négy tetszőleges karaktert kell megkeresni (két szögletes zárójel között.
Ezt a karakter sort kell használnod ahhoz, hogy a két szögletes zárójel között négy tetszőleges karaktert megtaláljon a program. Több. vagy kevesebb karakter megtalálásához a pontok számát kell változtatnod, tehát többször kell futtatnod a keresés/csere rutint.
\[....\]
Az általad próbált csillag itt ezt jelenti (részlet a súgóból):
(Tehát ez itt egy karakter tetszőleges számú előfordulását jelenti)A „*” jel előtti karakter nulla vagy több előfordulását keresi. Például az „Ab*c” megtalálja az „Ac”, „Abc”, „Abbc”, „Abbbc” és ehhez hasonló karakterláncokat.
Tehát, ha nem akarod többször futtatni a rutint, de csak betűk (tetszőleges számú) vannak a szögletes zárójelek között, akkor ezt kell használnod:
\[[:alpha:]*\]
Ha betűk és számok is vannak a szögletes zárójelek között, akkor pedig ezt:
\[[:alnum:]*\]
Viszont még mindig gondot okozhat, ha Space, LineBreak, vagy egyéb (nem szám, nem betű) karakter is van a szögletes zárólejek között.
Sok sikert!
Igazán köszönöm a segítséget!
- Zizi64
- Globális moderátorok
Megoldódott a probléma? Elegendő az információ?
Ha igen, akkor a témaindító hozzászólásod címének elejére szerkeszd oda a [Megoldva] szöveget!
Ha igen, akkor a témaindító hozzászólásod címének elejére szerkeszd oda a [Megoldva] szöveget!
Sok sikert!