Egy cellán belüli, karakterek közötti rész csere [MEGOLDVA]

Táblázatkezelő
L. Zoltán

Egy cellán belüli, karakterek közötti rész csere [MEGOLDVA]

Hozzászólás Szerző: L. Zoltán »

Sziasztok!

Abban szeretném a segítséget kérni, hogy van egy excel táblázatom, amelynek első oszlopában szavak találhatóak, ami mellett zárójelben rövid megjegyzés is fel van tüntetve, tehát egy cellá így pl. néz ki:

alma [valami]

Szeretném a [valami] részt kitörölni. Ezt eddig a fizetős konkurencia termékével oldottam meg, a keres és csere funkcióval. Rákerestem erre: [*][/color] , majd cseréltem semmire. Sajnos a keresésé a Calcban íly módon nem működik. Próbáltam a *-ot % jellel is helyettesíteni, de így sincs eredmény.

Tudnátok vmi megoldás a problémára?

Előre is köszönöm!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára L. Zoltán 2012. január 10., kedd 17:27-kor.
Libre Office 3.4.4 Windows XP
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Egy cellán belüli, karakterek közötti rész cseréje

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Első ötletem: olvasd el a "Reguláris kifejezések" fejezetet a súgóból.
Amint egy kis időm lesz, kipróbálom, hogy konkrétan melyik reguláris kifejezést kellene ere használnod.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
kanyi
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: kanyi »

Szerintem a [ és ] karakterek speciális karakterek, ahhoz hogy ne spec. karakterként legyen kezelve, egy \ jel kéne elé. Szóval szerintem helyesen: \[*\] kéne lennie. De ezt most kipróbáltam nem működik. :(
Ubuntu 13.10 - LO 4.2.04 • MS Windows 7 - LO 4.2.04
L. Zoltán

AZ [ és az ] karaktereket - keres és csere funkcióval - külön, külön lecseréltem = jelre. Most =valami= a törlendő rész. Hiába keresek rá így =*=, megtalálja, de cserélni csak a = jelet cseréli egyenként. Próbálkozom, hátha rájövök. :)
Zizi64
Globális moderátorok

Súgó: Reguláris kifejezések!!

Be kell kapcsolnod a Reguláris kifejezések opciót. Ez azonban megakadályozza, hogy a [ és a ] jelet közvetlenül kerestesd. Ezért kell előtte használni a \ jelet. A négy pont azt jelenti, hogy négy tetszőleges karaktert kell megkeresni (két szögletes zárójel között.
Ezt a karakter sort kell használnod ahhoz, hogy a két szögletes zárójel között négy tetszőleges karaktert megtaláljon a program. Több. vagy kevesebb karakter megtalálásához a pontok számát kell változtatnod, tehát többször kell futtatnod a keresés/csere rutint.

\[....\]

Az általad próbált csillag itt ezt jelenti (részlet a súgóból):
A „*” jel előtti karakter nulla vagy több előfordulását keresi. Például az „Ab*c” megtalálja az „Ac”, „Abc”, „Abbc”, „Abbbc” és ehhez hasonló karakterláncokat.
(Tehát ez itt egy karakter tetszőleges számú előfordulását jelenti)

Tehát, ha nem akarod többször futtatni a rutint, de csak betűk (tetszőleges számú) vannak a szögletes zárójelek között, akkor ezt kell használnod:

\[[:alpha:]*\]

Ha betűk és számok is vannak a szögletes zárójelek között, akkor pedig ezt:

\[[:alnum:]*\]

Viszont még mindig gondot okozhat, ha Space, LineBreak, vagy egyéb (nem szám, nem betű) karakter is van a szögletes zárólejek között.
Sok sikert!
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
L. Zoltán

Igazán köszönöm a segítséget!
Zizi64
Globális moderátorok

Megoldódott a probléma? Elegendő az információ?

Ha igen, akkor a témaindító hozzászólásod címének elejére szerkeszd oda a [Megoldva] szöveget!
Sok sikert!
Válasz küldése