Helyreállítás probléma

Táblázatkezelő
myke

Helyreállítás probléma

Hozzászólás Szerző: myke »

Tiszteletem!

Van egy problémánk egy korábban szerkesztett .xls-ben, amit még 2003 MS Office-szal szerkesztettek OpenOffice-ban megnyitom és folyamatosan 3-4 mp után kilépteti a programot és elindul a Dokumentum-helyreállító. Nyomok OK-t és kilép.
Újra megnyitom a problémás .xls-t és akkor ugye elindul a Dokumentum helyreállító. Helyreállításra kattintva azt írja, hogy helyre van állítva a dokumentum. És megnyitáskor 3-4mp után újra kilép a dokumentum helyreállításával.

Mentettem másként .ods-be, de ods formátumban is ugyanezt játssza el a program.
Átmásoltam egy másik új (üres) táblázatba a tartalmat és ugyanez volt a végeredmény.

Két kép:
Kép
Kép

Ha még 3-4mp-en belül rábökök a szerkesztés kikapcsolására OpenOffice-ban, akkor nincs probléma nem áll le a program.
Ha MS Office-al nyitom meg nincs probléma.

Esetleg nincs-e valakinek tippje, hogy mi lehet a probléma, esetleg táblázaton belül nem-e lehet olyan adat ami problémát okozhat?
Az táblázatban alig van függvény inkább csak néhány =sum() van használva.
OpenOffice 3.2.1, Windows 7 Home Editon x64
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Helyreállítás probléma

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdvözöllek a Fórumon!
Esetleg nincs-e valakinek tippje, hogy mi lehet a probléma, esetleg táblázaton belül nem-e lehet olyan adat ami problémát okozhat?
Nem látjuk a fájlod adatait, erről így nehéz bármit is mondani...
Ha nem tartalmaz bizalmas adatokat a fájl, és nem nagyobb, mint 128 kiB, akkor töltsd fel ide (ha nagyobb, akkor töltsd fel valamilyen tárhelyre (pl Mediafire) linkeld ide,) és akkor megnézzük...

Tippek és kérdések:
1. Külső adatra nem mutat bármiféle hivatkozás a fájlodban?
2. Próbáld átnevezni a fájlt úgy, hogy rövid fájlneve legyen és az ne tartalmazzon semmiféle speciális karaktert, csak az angol ABC betűit.
3. Milyen könyvtárban helyezkedik el, miféle tárolóeszközön? (Elérési úrvonal nevének hossza? külső/hálózati tároló?)
4. Más fájloddal is előfordul a probléma?
5. Ezek szerint van lehetőséged Excelben megnyitni a fájlt. Az adathalmazt mentsd ki txt fájlba és onnan próbáld importálni a Calc-ba.
6. Mekkora a fájlod mérete?
7. Makrókat, felhasználó által definiált függvényeket nem tartalmaz a fájl?
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
myke

Köszönöm a válaszod, sajnos nem küldhetem át. Neveket, címeket, kilakoltatás, pereket és egyéb bizalmas adatokat tartalmaz.

3 (munkát) táblázatot tartalmaz a fájl. Próbáltam leszűrni azzal, hogy kimásolgattam a táblázatokat, de ha ki is másoltam az elsőt másik xls-be, akkor is leállt a program. A másik két táblánál nem csinálta.

Megpróbálok válaszolni mindenre:

1. Külső adatra nem hivatkozik.
2. A fájl átnevezése nem segített.
3. Többnyire win asztalon volt használva. Nem lett elmozgatva, ugyanazon a gépen van, csak most OpenOffice-al van kezelve.
4. Minden más fájllal tökéletesen működik az OpenOffice.
5. Ezzel próbálkoztam, csak azért macerás, mert nagyon össze-vissza szórja az adatokat, és sok a cellaegyesítés is. De ezzel még próbálkozok, lehet ez lesz a megoldás.
6. Az .xls fájl mérete 166KB.
7. Egy-két sum függvényen kívül nincs más, legalábbis ahogy végignéztem a táblázatot.
Zizi64
Globális moderátorok

...hát akkor nem tudok többet segíteni...

Egy dolog még:

Azt írtad, 2003-as .xls formátumban van a fájlod...
Próbáld meg régebbi formátumba menteni Excellel ('95 vagy Excel5) és azt megnyitni az Open/LibreOffece-szal. Ugyanis a 2003-nál kezdtek áttérni az xml formátumra az MS-nél, lehet hogy azzal van a hiba...
Sok sikert!
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
myke

Igen ez volt az első ötletem nekem is, hogy korábbi 95-ös excel-re visszaállítás. De az sem segített.

Most próbálkoztam a txt-be helyezéssel és visszahelyezéssel.
És ugyanaz az eredmény. Szóval 3-4 mp és megint leáll a program. Szóval már csak arra van gyanum, hogy a szövegben lehet valahol hiba. Lehet megpróbálom oszloponként kiszűrni, hogy nagyjából mi hülyítheti meg a Calc-ot.
myke

Újabb érdekességre leltem, minél jobban leszűkítettem a cellákat, és erre a cellára dobja el magát a program:

"tart.:160ezer 2011.11.10. októberben fizetett 80ezret"

Ha ez bent van akkor leáll helyreállítással.
Ha külön beteszem egy üres calc-ba akkor nem dobja el magát.
Zizi64
Globális moderátorok

Számot, dátumot is látok a szövegben. Nem lehet, hogy eredetileg szám, vagy dátum formátumú volt a cella, csak "bele lett szerkesztve" egy kevés további szöveg? (és emiatt az OOo eetleg nem tudja eldönteni milyen formátumot is válasszon a megnyitáskor)...

Egy kiherélt fájlt se tudsz ide feltölteni? (amiben már csak a hibát okozó adatok vannak)

(úgy önmagában nálam nem okoz hibát ez a szöveg 97-2003-as xls-be mentve sem...)
Sok sikert!
myke

Sikerült megtalálnom a hibát.

Az nem tetszett neki, hogy úgy volt beírva, hogy "80ezret". Ha tettem egy szóközt a "80" és az "ezret" közé már megszűnik a probléma.
Ilyet sem láttam még, de legalább már használható az fájl.
Válasz küldése