XLS fájl hibás megnyitása - [megoldva]

Táblázatkezelő
lászló

XLS fájl hibás megnyitása - [megoldva]

Hozzászólás Szerző: lászló »

Az a problémám, hogy már többször előfordult, hogy XLS fájl megnyitásakor, az hibásan jelenik meg. Ez kétféleképpen szokott előfordulni.
Az első esetben egy idő után, valamitől a megnyitás előtti helyes beállítás ellenére, minden adat az A oszlopba kerül, és ezek után már többé nem jelenik meg jól.

A második esetben még a beállítási felület sem jelenik meg, hanem egyből megnyitja az XLS fájlt, üres tartalommal.

Volt már, hogy segített ha un installáltam az Office alkalmazást, majd ismét telepítettem, de most ez sem segített.

Mi okozhatja ezeket a hibás megjelenéseket, és hogyan lehetne kijavítani?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lászló 2011. november 16., szerda 12:11-kor.
OpenOffice 3.3
r4zoli
Site Admin

Re: XLS fájl hibás megnyitása

Hozzászólás Szerző: r4zoli »

Valószínűleg nem igazi xls fájl amivel dolgod van, hanem egy html fájl xls kiterjesztéssel.
Sok webes rendszer készít ilyeneket, lekérdezéseknél, vagy riportoknál.

Ha nem tartalmaz bizalmas adatot egy mintát feltehetnél ide, hogy megnézzük.
Olvasd el, és lehetőleg tartsd be az útmutatót a fórum használatához.
AOO 3.4.1 win7, LibO 4.0 win7.
lászló

Szia r4zoli!
Köszi a válaszod, de amit írtál abban nem látom az összefüggést a változó hibajelenségre, mert nem az történik hogy sohasem nyitja meg jól, mert ha ezt tenné akkor a válaszoddal talán már meg is lenne a válasz.
Amikor frissen lett telepítve a rendszer akkor egy ideig jól működött, de egy idő után megbolondul ahogy írtam. Ezért keresem a hiba okát az Office-ban.
Hogy meg győződjek nem-e az XLS fájlok hibásodtak meg esetleg, felraktam egy Microsoft Office 2003 ősrégi verziót, ami minden probléma nélkül megnyitotta az összes XLS fájljaimat.

Ennélfogva, még mindig az OpenOffice-ban keresném a hibát, vagy talán beállítási problémát, ami képes elállítódni valamiképp. Nem tudom van-e olyan beállítás ami ezt a hibás, vagy a jó megjelenést ilyenképp befolyásolná.
OpenOffice 3.3
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Üdv!
Az első esetben egy idő után, valamitől a megnyitás előtti helyes beállítás ellenére, minden adat az A oszlopba kerül, és ezek után már többé nem jelenik meg jól.
Ez a jelenség egyértelműen arra mutat, hogy a fájlod nem valódi .xls fájl, vagy lehet, hogy .xls, de hibás... (lehet az valójában .xls kiterjesztéssel ellátott .csv formátumú , elválasztókarakterrel szerkesztett .txt, vagy MS Works fájl, meg még jó néhány fajta más formátum).

A szűrő ("a megnyitás előtti helyes beállítás"-on, gondolom a szűrő felugrását és annak az elválasztó -karakter és egyéb beállításait érted) csak olyan esetekben jelenik meg és kérdezi meg a paramétereket, ha a program nem képes megállapítani a fájl megnyitásához szükséges tudnivalókat automatikusan. Egy valódi, sértetlen .xls fájl megnyitásánál a szűrő ablaka nem ugrik fel soha, és nem kérdezi meg ezeket a dolgokat.

Egy-két nálad hibásan megnyíló mintafájl - ha feltöltenéd ide - nagyon sokat segítene.
Egyébként meg, ha mindenképpen .xls formában kell dolgoznod, ahhoz érdemesebb MS Office-t használni. Az Open/LibreOffice használatakor a natív, szabványos fájlformátumait használd (.ods), amikor csak lehet!

Azzal azért tudlak biztatni, hogy efféle hiba nálam valódi, sértetlen xls fájlokkal még soha nem fordult elő.
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
r4zoli
Site Admin

Ha valami elromlik először a felhasználói profilt kellene átnevezni:
[Leírás]Felhasználói profil törlése
lászló

arlista.xls
(10.25 KiB) Letöltve 207 alkalommal.
Köszönök minden választ, és úgy tűnik, hogy igazatok van a fájl valódiatlanságával kapcsolatban, bár tudtam volna örülni valami egyszerűbb megoldásnak.
A tulajdonság lapját nézve ugyan XLS, kiterjesztésűnek jelzi, de amikor változtatni akartam a tulajdonságain, akkor ezt a hibát írta ki: 0x800300FB nem egy érvényes összetett fájl.
Azért felrakom tanulmányozásra, de már nem reménykedem, hogy használni tudom az OpenOffice-val.
OpenOffice 3.3
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Ez valamiféle .xml fájl, nem .xls!
Az én Excel2002 programom se tudja rendesen megnyitni. Egyetlen cellába kerül minden a megnyitás után.
 Szerkesztett: Valami ilyesmiről lehet szó:
http://www.brainbell.com/tutorials/ms-o ... g_Data.htm 
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
r4zoli
Site Admin

Én Excel2007-ben meg tudom nyitni, de a hibaüzenet ez:
A megnyitott fájl más formátumú mint amit a kiterjesztése jelez, ha leokézom akkor megnyílik.
Az adatok két sorban vannak.

De ha átnevezed txt-re a kiterjesztését akkor láthatod, hogy egy xml fájl, ha xlsx-re akkor nem nyitja meg.
Az egyik eszközöm meg azt mondja, hogy sima szöveges fájl.
Az OOo/LibO-val szöveges fájlként nyílna meg, a szűrő kiválasztás jelentkezik be.
antiuhu
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: antiuhu »

Üdv!

Amit küldtél az eredetileg MSO 2003 xml munkafüzet lehetett. Szerkesztettem a fájlt úgy, hogy "jó" legyen az xml szintaxisa.
Véleményem szerint valamilyen programmal hibásan nyitotta meg valaki (A fájlban a felesleges pontosvesszőket és a dupla idézőjeleket szedtem ki, valamint a struktúrát igazítottam helyre) és rámentett. Ezzel tönkretéve az eredeti xml struktúrát. Ha mindegyik ilyen fájl ugyanezen beállítások miatt romlottak el, akkor még lehet esély a "visszaállításukra".

Anti
Csatolmányok
arlista_szerkesztett.xls
(3.52 KiB) Letöltve 196 alkalommal.
Válasz küldése