egyszerű szögfüggvénytáblázat nyomtatása
egyszerű szögfüggvénytáblázat nyomtatása
OpenOff. 3.2.1 Calc
első oszlopban a szögek fokokban/tizedfokokban, második oszlopban sin(radián(A1))
az első oszlop celláit két tizedesre, a másodikét 5 tizedesre formáztam
szépen megjelennek a szinusz értékek (nem 5 tizedessel és zölden írva pedig a számokat kékkel szokta)
DE a nyomtatványban CSAK KÉT TIZEDESRE KEREKÍTVE vannak
képtelen vagyok rávenni, hogy azt nyomtassa, amit kérek.
kb harmadszor használom az OO Calc-ját
mit bénázok el?
Üdv. go'be'
első oszlopban a szögek fokokban/tizedfokokban, második oszlopban sin(radián(A1))
az első oszlop celláit két tizedesre, a másodikét 5 tizedesre formáztam
szépen megjelennek a szinusz értékek (nem 5 tizedessel és zölden írva pedig a számokat kékkel szokta)
DE a nyomtatványban CSAK KÉT TIZEDESRE KEREKÍTVE vannak
képtelen vagyok rávenni, hogy azt nyomtassa, amit kérek.
kb harmadszor használom az OO Calc-ját
mit bénázok el?
Üdv. go'be'
Apache OpenOffice 4.1.1, Windows 7,
- Zizi64
- Globális moderátorok
Re: egyszerű szögfüggvénytáblázat nyomtatása
A leírásnál pontosabb információt ad a segítőnek egy feltöltött mintafájl...
Sok sikert!
Kovács Tibor (W10x64Pro/W7x64P: 7.5.8;
winPenPack/PortableApps: LO3.3.1-7.6.2, AOO4.1.14
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Üdv.
ps. remélem jól csatoltam. Most először próbálok ilyent.

- Zizi64
- Globális moderátorok
Igen, jól csatoltad, de én semmiféle formázást nem látok a fájlban...
Kerekítést azt látok (4 tizedesjegyre), de az csak az értékre hat, a megjelenő formára nem.
Milyen módon érted el a témanyitóban leírt formázást?
Kerekítést azt látok (4 tizedesjegyre), de az csak az értékre hat, a megjelenő formára nem.
Sok sikert!
hááát.. kijelöltem pl. a második oszlopot - jobbkatt - cellák formázása - ott: szám, tizedeshelyek=5 - oké.Zizi64 írta:Igen, jól csatoltad, de én semmiféle formázást nem látok a fájlban...
Erre a már meglévő számok helyén a léceskert jelenik meg.

Jobban széthúzva az oszlopot ezek nem tűnnek el, tehát nem a helyhiány miatt vannak

Üdv.
- Zizi64
- Globális moderátorok
Végrehajtottam az általad megadott formázást, és pdf-be nyomtattam a fájlodat a PDFCreator virtuális nyomtatóprogrammal. Itt az eredmény:
Igaz én már a LibreOffice3.4.3 verziót használom, de az OxygenOffice3.2.1-el se volt semmi problémán a formázásokkal, a nyomtatással. ("Eredeti" - Star, Sun, Oracle OOo-t már régen nem használok, hanem a Go-OO kódból kifejlődött változatokat, azt is leginkább Windows XPprofSP3-on.)
De ez olyan egyszerű feladat, hogy mindegyik változatnak kellene tudnia.
Biztos, hogy az feltöltött fájlod nálad formázottnak látszik? (Elmentetted formázás után? biztos, hogy a formázott verziót töltötted fel ide?)
Tudsz képernyőképet feltölteni a nálad megjelenő formázásról?
Nem tudom, hogy nálad miért nem így történik.Igaz én már a LibreOffice3.4.3 verziót használom, de az OxygenOffice3.2.1-el se volt semmi problémán a formázásokkal, a nyomtatással. ("Eredeti" - Star, Sun, Oracle OOo-t már régen nem használok, hanem a Go-OO kódból kifejlődött változatokat, azt is leginkább Windows XPprofSP3-on.)
De ez olyan egyszerű feladat, hogy mindegyik változatnak kellene tudnia.
Biztos, hogy az feltöltött fájlod nálad formázottnak látszik? (Elmentetted formázás után? biztos, hogy a formázott verziót töltötted fel ide?)
Tudsz képernyőképet feltölteni a nálad megjelenő formázásról?
Sok sikert!
ufff... megtaláltammm!
Eszközök-beállítások-calc-SZÁMÍTÁS - és itt a legalsó: tizedesek korlátozása az általános számform.... ez 2 (kettő)-re volt állítva
átírtam 5-re és most már a nyomi-kép is okéés!
Kössz. az együttműködést. Én már lemondtam volt a megkereséséről.
Üdv. go'be'

Eszközök-beállítások-calc-SZÁMÍTÁS - és itt a legalsó: tizedesek korlátozása az általános számform.... ez 2 (kettő)-re volt állítva
átírtam 5-re és most már a nyomi-kép is okéés!
Kössz. az együttműködést. Én már lemondtam volt a megkereséséről.
Üdv. go'be'
Üdv!
1.) Kerekítés
- A függvény eredményét kerekítetted négytizedesre nem a megjelenítést, ami azt jelenti, hogyha számolja a fok szinuszát, akkor a negyedik tizedesig számol és utána befejezi a számolást. Például sin 1° = 0,0174524, ehelyett 0,0175-ig számol, tehát ez lesz a függvény eredménye. Ha tovább használod ezt az értéket, akkor ezzel fog számolni a program.
- A cella számformátuma viszont standardra volt állítva. Ebben az esetben - ha nem állítottál át semmit - két tizedes pontosságig jeleníti meg a számokat. Ha több a tizedes a számban akkor azt két tizedesig jeleníti csak meg, ha kevesebb, akkor nem mutatja a 0-kat a szám végén.
*Szerk.: Látom már megtaláltad, hogy hol kell átállítani.
2.) Színek
- Nálad be van kapcsolva az Eszközök/Beállítások LibreOffice Calc/Nézet lapon az Értékkiemelés opció (vagy Nézet/Értékkiemelés, Ctrl+F8). A számokat kékkel, a képleteket tartalmazó cellákat zölddel a szöveget tartalmazó cellát pedig feketével jeleníti meg.
Anti
1.) Kerekítés
- A függvény eredményét kerekítetted négytizedesre nem a megjelenítést, ami azt jelenti, hogyha számolja a fok szinuszát, akkor a negyedik tizedesig számol és utána befejezi a számolást. Például sin 1° = 0,0174524, ehelyett 0,0175-ig számol, tehát ez lesz a függvény eredménye. Ha tovább használod ezt az értéket, akkor ezzel fog számolni a program.
- A cella számformátuma viszont standardra volt állítva. Ebben az esetben - ha nem állítottál át semmit - két tizedes pontosságig jeleníti meg a számokat. Ha több a tizedes a számban akkor azt két tizedesig jeleníti csak meg, ha kevesebb, akkor nem mutatja a 0-kat a szám végén.
*Szerk.: Látom már megtaláltad, hogy hol kell átállítani.

2.) Színek
- Nálad be van kapcsolva az Eszközök/Beállítások LibreOffice Calc/Nézet lapon az Értékkiemelés opció (vagy Nézet/Értékkiemelés, Ctrl+F8). A számokat kékkel, a képleteket tartalmazó cellákat zölddel a szöveget tartalmazó cellát pedig feketével jeleníti meg.
Anti