[M] Vázlatszintek számozási stílusának mentése a sablonnal?

Szövegszerkesztő
editor
Önkéntesek

[M] Vázlatszintek számozási stílusának mentése a sablonnal?

Hozzászólás Szerző: editor »

Szerkesztett: M=megválaszolva. Megoldani nem sikerült, csak megkerülni. A Template Changer kiegészítés nem fogja megváltoztatni a fejezetszámozás stílusát (sajnos). Ha elkerülhetetlen a pontos stílus reprodukálása, akkor egy üres dokumentumot kell létrehozni a megfelelő fejezetszámozás-stílust tartalmazó sablon alapján, és abba bele kell másolni a dokumentum telejes tartalmát. Vagy pedig kézzel egyenként átállítani (Eszközök, vázlatszintek számozása) minden érintett vázlatszint számozási stílusát. ( 
Sziasztok,
1) készítek egy dokumentumot, minden stílust megváltoztatok, és megváltoztatom a vázlatszintek számozásának logikáját, kinézetét is.
2) ezt a dokumentumot elmentem sablonként, miután kitöröltem belőle a szöveget, amire legközelebb nem lesz szükség, nevezzük a sablont editor_09-nek
3) Nyitok egy új dokumentumot, ami egy régebbi sablon szerint jött létre, majd megírok benne egy dokumentumot.
4) Szeretném, ha az új dokumentumom úgy nézne ki, mint az editor_09 sablon. Ennek érdekében a korábban gondosan letöltött és telepített Assign template (current document) menüponttal az editor_09 template-et ráhúzom az új dokumentumomra.

Minden nagyon szép, csak a vázlatszintek számozása néz ki teljesen máshogyan, mint ahogy szeretném.

Hogyan tudnám elérni azt, hogy a többi tulajdonságok mellett a vázlatszintek számozását is ráhúzzam egy dokumentumra? Ez a jellemző azok egyike, amelyek legalapvetőbben meghatározzák egy dokumentum kinézetét, és elég sokat kell tökölni, mire egy jó számozási kinézet kialakul. Hogy tudnám azt elérni, hogy ezt ne kelljen mindig újra és újra végigcsinálnom?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára editor 2012. augusztus 22., szerda 15:22-kor.
Libre Office Verzió: 6.2.3.2. Windows 8.1 Windows 10
Zizi64
Globális moderátorok

Re: Vázlatszintek számozási stílusának mentése a sablonnal?

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Legutóbbi hasonló kérdésednél kicsit körbejártuk már a problémát:
http://user.services.openoffice.org/hu/ ... 053&p=4932

Úgy tűnik, egy felhasználó által beállított sablon alapján létrehozott új dokumentum átveszi a sablonban tárolt vázlatszint számozást, de egy meglévő dokumentumra ráhúzva pont ez a tulajdonság nem megy át...
Nem tudom, hogy ez magyarázható valamilyen logikával, vagy egyszerű hiba...

Kipróbáltam: úgy működik, ha a Címsor1... stb. stílusokkal formázott szöveget átmásolod egy, az általad beállított sablon alapján megnyíló új (üres) dokumentumba. Ekkor a bekezdés stílussal formázott bekezdések felveszik a sablonban tárolt vázlatszint tulajdonságokat.
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
editor
Önkéntesek

Hozzászólás Szerző: editor »

Köszönöm szépen a törődést, nekem is ez lett a megoldás. Az adott lehetőségek mellett legjobb, ha az ember már az elején odafigyel, és a megfelelő sablonban kezd el dolgozni, csak csoportmunka esetén okoz gondot, hogy akitől kapom a részeket, az esetleg még nem is rendelkezik a sablonnal. A kopipészt megoldás jó, de egy ezer oldal körüli dokumentumnál már nem triviális megoldás, ráadásul a dokumentum tulajdonságokat is elveszítem, pl. mezők, stb. Ideális az lett volna, ha a csoport tagjainak csak a stílusnevekre kellene figyelni, és én a végén megfelelő formára hoznám az anyagaikat, a megfelelő sablon birtokában.
Libre Office Verzió: 6.2.3.2. Windows 8.1 Windows 10
Zizi64
Globális moderátorok

Hozzászólás Szerző: Zizi64 »

Ez egy makró példa, valami hasonló dologhoz, igaz (talán) c++ - ban megírva:
http://wiki.services.openoffice.org/wik ... _Numbering
Kovács Tibor, W11/10/7x64Pro, Linux: 7.5.8-25.x.y.z
PortableApps: LO, AOO: időlegesen feldobva, ha nagyon kell...
Ha megoldódott a probléma, jelöld a témaindító hozzászólásod címének szerkesztésével. Írd elé: [Megoldva].
Válasz küldése